Kuidas talvel kaalu säilitada?

, tervisenõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Talvel, kui päevavalgust on vähem, on paljudel mureks kaalutõus. Ilm on külm, õues pime, sajab vihma või lund, päev on lühike ning tahaks rohkem tubane olla. Siis veel jõuluostud ja -peod. Väldi mõtet diivanil pikutamisest ja televiisori vaatamisest!

Järgmised meelespead on  abiks

  • Säilita treeningrutiin! Treeningusse minek võib olla raskem, kui on külm ja pime, ent see on võti, kuidas talvel kaalus mitte juurde võtta. Kui õues on lumi, kasuta võimalust tegeleda talvespordiga nagu murdmaasuusatamine, uisutamine, lastega lumes mängimine. Miks mitte ka lihtsalt lumes kõndimine?
  • Riietu vastavalt ilmale – erinevad riiete kihid aitavad sooja hoida, müts, kindad, veekindel jope – värskes õhus liikumine on ergutav!
  • Selle asemel, et õhtuti midagi magusat küpsetada, katseta talvel köögiviljasuppide retsepte. Talv on parim aeg soojade suppide söömiseks.
  • Ära unusta magada! Pühade kiire tempo, kingituste ostmine ja jõulupeod võivad lihtsalt unerežiimi segada. Uuringud näitavad, et meestel ja naistel, kes magavad täis ööune 8 tundi, on üldiselt lihtsam kaalu säilitada kui neil, kes magavad alla 7-8 tunni.
  • Kui õues on suured miinuskraadid, leia muid viise aktiivne olemiseks – proovi mõnd rühmatreeningut, sulgpalli, tennist/lauatennis või treeni kodus.
  • Enne jõulupeol sööma asumist vaata laual olevaid valikuid. Kaalu säilitamiseks tasub teha mõistlikke tervislikke valikuid. Peale klaasi alkoholi joomist joo klaas sidrunivett.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles