Pildid: printsess Diana muinasjutuline kleit läheb täna Londonis oksjonile

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

Kõigil, kes on kunagi unistanud sellest, et printsess Diana moodi riides käia, avaneb täna see võimalus, sest printsessi lemmikkleit läheb Londonis Kerry Taylori oksjonimajas müüki.

Kleidi autoriteks on Diana lemmikdisainerid David ja Elizabeth Emanuel ning printsess kandis muinasjutulist ballikleiti mitmel korral, kirjutab CNN.

Oksjonimaja omanik Kerry Taylor lisas, et samad disainerid tegid ka printsessi musta taftist kleidi, mida ta kandis esimest korda avalikkuse ette tulles, kui teatati tema ja prints Charlesi kihlusest. Ka Diana 1981. aasta kuninglik pulmakleit oli samade disainerite looming.

Kauni kleidi juurde kuuluvad alusseelik, eemaldatavad varrukad ja peakaunistus. Kerry Taylori sõnul ei kandnud printsess kleiti alati koos kõigi selle lisadega. «Diana asendas mõnikord kleidi juurde kuuluva peakaunistuse mõne tiaaraga. Ta lisas kleidile sageli erinevaid aksessuaare,» rääkis Taylor.

Kleidi eeldatavaks müügihinnaks oksjonil on pakutud 130 000 dollarit. Taylor, kes on varemgi Dianale kuuluvaid rõivaesemeid müünud, sõnas, et printsessi rõivaste hinnad jäävad vahemikku 50 000-500 000 dollarit.

«Väärtus sõltub sellest, kui kauni esemega on tegemist, kas see on ajalooliselt oluline, kas kleidil on oma lugu rääkida, kui tihti printsess seda kandis ja kas ta jäi sellega ka fotodele. Kõik need aspektid määravad kleidi hinna,» selgitas oksjonipidaja.

Eelnevalt kuulus kleit ühele Ameerika kollektsionäärile, kes kasutas seda heategevuslikel eesmärkidel. Hiljuti laenati kleiti Kensingtoni paleele. Nüüd tahab kollektsionäär aga «vastutuse edasi anda».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles