Üllatavaid viise, kuidas noorem välja näha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui aus olla, siis igapäevane naha niisutamine ja aeg-ajalt koorimine võivad väga tüütuks muutuda. Kui tahad noorem välja näha, vaata, milliste mooduste abil on võimalik seda saavutada.

Seksi rohkem. Ühes uuringus tegid teadlased kindlaks, et regulaarselt seksivad inimesed - keskmiselt neli korda nädalas - näevad 7-12 aastat oma tegelikust vanusest nooremad välja. Teadlaste sõnul aitab seks vallandada kasvuhormooni, mis muudab näonaha elastsemaks ja seeläbi eatumaks, kirjutab Yahoo! Shine.

Söö antioksüdante. Kas usud seda, kui mõni kreem lubab sind kahe nädalaga nooremaks muuta? Ilmselt mitte. Aga katsetega on kindlaks tehtud, et kui kaks nädalat järjest võtta kalaõli sisaldavaid toidulisandeid ja juua antioksüdantide poolest rikkalikke jooke, muutuvad kortsukesed näos vähemnähtavaks.

Naerata. Naeratamine muudab iga inimese kohe nooremaks. Kui ühe uuringu käigus näidati meestele ja naistele erinevate inimeste fotosid ja paluti pakkuda, kui vana on fotol olev inimene, siis kõige rohkem pandi mööda naeratavate inimeste vanustega.

Alanda oma vererõhku. Teadlased on kindlaks teinud, et inimestel, kes näevad oma tegelikust east nooremad välja, on madalam vererõhk. Lisaks on välja selgitatud see, et depressioon võib kiirendada vananemist.

Mine jõusaali. Treening mõjub hästi tervisele ja nüüd on kindlaks tehtud ka see, et treening võib mõjutada meie DNAd.

Maga rohkem. On teada, et neil, kel on raskusi magamisega, taastub nahk aeglasemalt keskkonnast tingitud stressoritest. Tulemuseks on nähtavamad vananemismärgid.

Väldi suitsetamist. Pole mingi üllatus, et suitsetamine kiirendab vananemisprotsessi. Üllatav on aga see, mil määral suitsetamine seda teeb: iga 10 aasta kohta, mil inimene on suitsetanud, lisandub tema välimusele 2,5 aastat. Teadlaste sõnul tekitab suitsetamine rohkem kortsukesi nina ja suu vahel, huultel, silmade all - põhimõtteliselt terves näos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles