Mäng ümber väikse musta kleidi

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikese kübara ja pikkade kinnastega: kübar 14,95 eurot, Expressions; pikad 
kindad 14,90 eurot, Accessorize; 
kõrvarõngad 7,95 ja sõrmus 6,95 eurot, Lindex; Swarovski kristallidega kingad 174,97 eurot, Högl.
Väikese kübara ja pikkade kinnastega: kübar 14,95 eurot, Expressions; pikad kindad 14,90 eurot, Accessorize; kõrvarõngad 7,95 ja sõrmus 6,95 eurot, Lindex; Swarovski kristallidega kingad 174,97 eurot, Högl. Foto: Peeter Langovits

Coco Chaneli välja mõeldud väike must on üks moeloo tänuväärsemaid kleite. Stilist Merit Boeijkens näitab ette, kuidas pisiasju vahetades sellele eri ilmeid anda.

Mida lihtsam on väike must kleit, seda parem, annab stilist Merit Boeijkens nõu neile, kelle riidekapis seda möödunud sajandi alguskümnendeil moepilti ilmunud ja trendihoovustes vaid õige pisut muutuvat rõivaklassikat veel ei ole.

Lihtsus annab lisanditele kõige rohkem mänguruumi, tehes kleidi  heaks investeeringuks aastateks. Nii ei tüdine sellest kandja ega jää see ka mõnele valvsale moesilmale meelde.

Koos tagasihoidlike asjadega võib väike must olla esinduslik kontorirõivas, säravamate aksessuaaridega aga efektne peokleit. Palju polegi tegelikult vaja, et kleidile uus nägu anda, üksnes kingapaari vahetamisest teinekord piisab: argipäeval tööl madalad mustad, pärastlõunapeol või teatris sädelevate kivikestega ehitud kingad.

Hea vahelduse annavad sallid, rätikud, pontšod. Miks mitte tõmmata talvel kontoris kleidile soe pontšo, ja kui taljet rõhutada tahetakse, siis siduda sellele omakorda ka vöö. Peole minnes võib need asendada lopsakate ehetega, pidulikest kingadest ja ridikülist rääkimata.

Lihtne tegumood ja trendikas tuunikalaadne lõige lubavad musta kleiti sobitada ka retuuside ja kitsaste pükstega. Ning ka pilkupüüdvate ehetega on must ideaalne. «Pealegi on mustaga sõbrad kõik teised mustrid ja värvid,» nimetab stilist veel olulisi plusse.  

Ka varrukateta musta kleiti ei maksa peljata. Jakk, õlasall või boolero peidavad käsivarred ja aitavad ka jaheduse vastu. «Muide, jaki all on see lõige palju mugavam,» mainib Boeijkens. Samuti võib varrukateta kleiti kanda kui pihikseelikut, sättides selle alla pluusi, pikkade varrukatega topi või kõrge kaelusega sviitri.

Kõigil fotodel must sametkleit Ivo Nikkolo kollektsioonist, 139 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles