Naised, võtke teadmiseks: mehed, kes on oma emadega lähedased, teenivad rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljude naiste jaoks on eemaletõukav see, kui mees saab oma emaga liiga hästi läbi. Ent uus uuring tõestas, et mehed, kel on oma emadega lähedased suhted, teenivad töö juures suuremaid summasid.

Uuringu käigus tehti kindlaks, et memmepoegadeks peetavad mehed teenivad paremini kui mehed, kel pole niivõrd lähedane suhe oma emaga, kirjutab Daily Mail.

Kuigi tõdeti, et inimese iseloom ja käitumine muutuvad kuni täisealiseks saamiseni, paistab üks omadus olevat selline, mis ajaga ei muutu. Nimelt tegid teadlased kindlaks, et emadega lähedasemad mehed teenivad järjekindlalt töö juures rohkem kui sookaaslased, kes oma emadega nii hästi läbi ei saa.

Muutused palgas polnud sugugi väikesed - Ameerikas läbi viidud uuring näitas, et «memmepojad» teenivad aastas umbes 64 000 eurot rohkem. Selline palgavahe võeti ajavahemikust 55.-60. eluaastat, mil mehed peaksid oma elus kõige suuremaid summasid teenima.

Lisaks paremale palgale aitab tugev side emaga vältida meestel ka vanemas eas dementsuse käes kannatamist.

Kui vaadeldi meeste suhteid isadega, siis selgus, et isa-poja suhe tekitab eluga suurema rahulolu ja vähendab ärevust.

Tegemist on osaga ühest suuremast Harvardi ülikooli uuringust, mille eesmärgiks on välja selgitada, mis teeb mehi õnnelikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles