Nõuandeid, kuidas ilma valuta kõrgeid kontsi kanda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised on selle murega rinda pistnud alates ajast, mil kõrged kontsad moodi tulid: ilusate kontsakingade kandja peab arvestama sellega, et ta võib kogeda valu ja ebamugavustunnet.

Paljud naised on aastatega omaks võtnud «kannata vaikuses» hoiaku, eelistades pigem ilus välja näha, kui tunda end mugavalt. Kuid tuleb välja, et ei pea tingimata valima ilu või mugavustunde vahel - ka mõlemat korraga on võimalik kogeda! Jalaravi ekspert dr Catherine Moyer jagab portaalis Style Caster nõuandeid, kuidas kõrgeid kontsi ilma valuta kanda.

Veendu, et kingad oleksid sinu jaoks õiges suuruses

Suurim viga, mida naised kingade puhul teevad, on see, et nad valivad jalavarjud, mis pole neile täpselt parajad. Jalanumber muutub aja jooksul, eriti pärast seda, kui naine on lapsed saanud. Lase oma jalgu vähemalt korra aastas mõõta, et teaksid oma jalatalla pikkust ja laiust, sel viisil on õiges suuruses jalanõude soetamine tunduvalt lihtsam.

Tea oma jalatüüpi

Iga naine võiks teada, kas tal on lame jalg või on ta jalavõlv väga kõrge. Kõige lihtsam moodus selle kindlaks tegemiseks on see, kui teed jala märjaks ja astud värvilisele paberile. Paberile jääv jälg näitab, kui lame on su jalatald. Jalatüübi järgi on lihtsam kindlaks teha, miks inimene kogeb kingi kandes valu.

Mida laiem konts, seda parem

Eksperdid soovitavad vältida väga peene kontsaga kingi, sest need panevad jalad kõndides värelema. Kui sul on mõne õhtukleidi juurde tingimata tarvis jalga panna just peenikese kontsaga kingad, siis sellest pole hullu. Peaasi, et sa taolisi kingi igapäevaselt ei kanna.

Väldi õhukese tallaga kingi

Õhukesed tallad tekitavad peaaegu alati probleeme. Eelistama peaks paksemat talda või lausa platvormtallaga jalanõusid, mis mõjutavad kõndimise ajal seda, kuhu pinge koguneb.

Tee pause

Võta päeva jooksul kingi võimalikult palju jalast ära ning siruta oma jalgu ja varbaid.

Eelista kingi, mis on pealt katvamad

Mida katvam on king pealtpoolt, seda parem. Mõnikord on kõrge kontsaga saapad nii mugavad, et saad neid terve päeva kanda ja jalad ei kannata. Suvel eelista kingi, mis on jala külge kinnitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles