Populaarsele SOS-pillile võidakse juurde lisada kaalupiirang

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NorLevo SOS-pill.
NorLevo SOS-pill. Foto: AP / Scanpix

NorLevo SOS-pille tootev prantsuse ettevõte HRA Pharma kavatseb väidetavalt pillide pakendile lisada hoiatuse, et pillid ei mõju teatud kehakaaluga naistele.

NorLevo pillid peaksid välistama võimaluse, et kaitsmata vahekorras olnud naine võiks rasestuda, kui pilli võtta teatud ajavahemikus pärast vahekorda, kirjutab Huff Post.

2014. aasta esimeses pooles plaanib pillide tootja pakenditele lisada aga hoiatuse, kui pillid «ei ole tõhusad» naistele, kel on kehakaalu üle 80 kilogrammi ja on «vähem tõhusad» neile, kel on kehakaalu 75 kilogrammi või natuke rohkem.

HRA Pharma tegevjuht Erin Gainer selgitas, et levonorgestreeli tõhusust olenevalt naise kehakaalust on aastate jooksul palju uuritud ja sellest tulenevalt on nende ettevõttel kohustus panna pakenditele vastav hoiatus, et tarbijad oleksid teadlikud ravimi tõhususest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles