Lasteaedade töö lihtsustamiseks loodi uus infosüsteem ELIIS

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

ELIIS ehk Eesti Lasteaedade Internetipõhine Infosüsteem loodi selleks, et lasteaia asjaajamine oleks koondunud ühte kohta.

Infosüsteemi arendusjuht Hannes Raimetsa sõnul tähendab see seda, et dokumentatsioon, lasteaiaõpetajate ja rühmade haldus toimub kõik läbi ühe süsteemi. Eesmärgiks oli lihtsustada lasteaia igapäevast asjaajamist kõigi osapoolte jaoks - lasteaiaõpetajatele, lapsevanematele, juhtkonnale ja kohalikule omavalitsusele.

«Kuigi infosüsteem on eelkõige suunatud lasteasutustele, saavad seda kasutada ka lapsevanemad, kes saavad kust iganes ja millal iganes infot oma lapse tegevuse ning arengu kohta lasteaias,» selgitas Raimets.

Ta jätkas: «Me ei tahtnud lihtsalt luua mingit e-teenust, vaid meie suureks sooviks oli muuta ELIIS ka brändiks. Tahame olla südamelähedased kõigile - kuigi programm ise on mõeldud kasutamiseks täiskasvanutele, võiks see olla armas ka lastele, kelle pärast kogu süsteem siiski loodud sai!»

Raimetsa sõnul ei maksa ELIISi kasutamine lastevanematelele ja õpetajatele midagi. Teenuse eest tasuvad kohalikud omavalitsused kuutasuna ning see sõltub laste arvust lasteaias.

Hetkel on ELIIS veel arengujärgus, 2014. aasta jaanuaris loodab ELIISi meeskond avada süsteemi kasutamiseks kõigile soovijatele. Hetkel on võimalik lasteaedadel eelregistreeruda, seda saab teha ELIISi kodulehel.

ELIISi valmimisele on andnud nõu ja jõuga abi Lagedi lasteaia lapsevanemad ning lasteaia haldusega seotud isikud erinevatel tasanditel. Samuti on nõustajaks olnud Haridus- ja Teadusministeerium.

Lehega saab tutvuda aadressil www.eliis.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles