Milline on keskmise naise seksuaalelu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kellele ei pakuks huvi see, mis toimub õrnema soo magamistubades ja kuidas see aastate jooksul on muutunud? Uus suur uuring paljastas, et naised on voodis seiklushimulisemaks muutunud ja neil on kaks korda rohkem armusuhteid kui umbes kakskümmend aastat tagasi.

Kui 1990ndatel aastatel oli keskmisel naisel umbes neli tõsisemat suhet elu jooksul, siis praeguseks on see number kahekordistunud - keskmiselt on naisel elu jooksul kaheksa suhet. Võrdluseks võib öelda, et meeste keskmine suhete arv on kaksteist, seega naised hakkavad meestele järgi jõudma, kirjutab The Daily Mail.

Tänapäeval tunnevad naised suuremat huvi ka oma sookaaslaste vastu. Võrreldes kahekümne aasta taguse ajaga, on nüüd neli korda enam naisi huvitatud teistest naistest. Kõige seiklushimulisemad on need naised, kes on haritud ja paremal elujärjel. 16 protsenti naistest on sookaaslasega kas suudelnud või vahekorras olnud, võrreldes 5 protsendi meestega, kes on olnud koos teise mehega.

Kuigi naised on magamistoas julgemaks muutunud, näitas uuring ka seda, et täiskasvanud seksivad nüüd vähem kui kümme aastat tagasi. Võimalik, et põhjuseks on kõigi kiired graafikud.

Lisaks sellele, et naiste partnerite arv hakkab meeste omale järgi jõudma, on tänapäeval hakanud ühtlustuma ka vanus, millal mehed ja naised esimest korda vahekorras on - keskmiseks vanuseks süütuse kaotamisel on mõlema soo puhul 16. Võrdluseks toodi see, et need inimesed, kes praegu on 60. eluaastates, ei kaotanud oma süütust enne 19. eluaastat.

Uuringu üks juhtidest, professor Kaye Wellings sõnas, et muutused naiste käitumises viimase 20 aasta jooksul on olnud «märkimisväärsed». Ta sõnas: «Kui mõnel juhul on märgata, et lõhe meeste ja naiste vahel on väiksemaks muutunud, siis leidub ka neid asju, milles naised on mehi edestama hakanud. Huvitav on ka see, et suurimad muutused on aset leidnud nende naiste seas, kel on kõrgharidus ja hea sissetulek.»

Selle kohta, et paarid tänapäeval harvemini seksivad, ütles Wellings: «Töö tungib meie kodudesse, seega töö ja eraelu vahel pole selget piiri. Inimesed võtavad tahvelarvuteid ja nutitelefone voodisse kaasa. Me töötame väga palju ja meie elutempo on väga kiire.» Lisaks ei ela paljud paarid tänapäeval koos, seega neil on harvemini võimalus vahekorras olla.

Negatiivse üllatusena tuli uuringuautoritele see, et viimase uuringu järgi ütles üks naine kümnest, et teda on mingil hetkel elus sunnitud seksuaalvahekorras olema. Kuid ainult 44 protsenti neist naistest otsis hiljem abi ja vaid 13 protsenti teavitas sellest politseid.

Uuringus osales 15 162 meest ja naist vanuses 16-74. Sarnased uuringud viidi läbi ka aastatel 1991 ja 2001 ning erinevate aastate tulemusi võrreldi omavahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles