Tugeva ja hea suhte seitse olulist koostisosa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhted pole kunagi lihtsad, seega vahel on hea, kui keegi natuke nõu annab. Pea järgmisi näpunäiteid silmas, kui üritad suhete rägastikus navigeerida. Hea suhte koostisosad võivad aidata luua ja hoida õnnelikku ning tervet ja pikaajalist suhet.

Väljenda tänu

Paljud paarid juhivad oma suhet alateadlikult lõpu poole, sest võtavad partnerit enesestmõistetavana. Üks hea suhte koostisosi on väljendada tänulikkust selle eest, et olete üksteise elus. Näiteks jäta mehele vannitoapeeglile seksikas sõnum. Või pane armastust väljendav kirjake mõnda üllatavasse kohta. Pisiasjad saavad suhtes niivõrd suure tähenduse, kirjutab Allwomenstalk.

Õpi ausalt kaklema

Vaidlused on paratamatud, kuid kui sa oled võimeline ausalt võitlema, siis pikendad oma suhte eluiga. Suurimaid vigu, mille teha saad, on vaidluste võitmisele keskendumine, pööramata tähelepanu partneri vaatenurgale või tunnetele. Kuna te peaksite olema meeskond, otsige võimalusi, kuidas probleemi lahendada, mitte keskenduda sellele, kellel on õigus ja kes eksib. Ärge kasutage solvanguid, sest see võib teie suhet oluliselt hullemaks muuta.

Usaldage teineteist

Usaldus on nurgakivi, millele kõik ülejäänud suhte elemendid peavad tuginema. Teie suhtes võivad olemas olla kõik muud elemendid, mis teid õnnelikuks teevad, aga kui usaldusest jääb vajaka, siis ei ole sel suhtel pikka iga. Usaldama õppimine võib aega võtta, eriti siis kui mõni eks on su usaldust reetnud. Näe vaeva, et usaldus teie suhtest ei kaoks, sest kui see on läinud, siis pole võimalik seda enam tagasi saada.

Sea suhtlemine prioriteediks

Suhtlemine on iga hea suhte alustalaks. On oluline, et teie vahel oleks alati avatud suhtlus. Suhelge ka siis, kui tegemist on ebameeldivate, valusate või ebamugavust tekitavate teemadega. Suhtlemine on oluline probleemide lahendamiseks, sest nende vältimine ei pane probleeme kaduma.

Kaitske teineteist

Teineteise kaitsmine tähendab seda, et võtate üksteise tundeid ja vajadusi arvesse ning käitute vastavalt. Sa ei tee talle meelega haiget oma tegude või sõnadega. Sa austad teie suhet ja seda, et olete teineteisele pühendunud. Kuigi maailmas on miljoneid inimesi, on väga raske leida seda üht inimest, kellega tõeline side tekiks. Kui oled selle saavutanud, hoia seda.

Veetke koos aega

Teie suhe lõi õitsele seetõttu, et te naudite teineteise seltskonda. Suureks veaks võib olla see, kui jätate oma suhte unarusse ja pöörate rohkem tähelepanu välistele teguritele. Ühised huvid on olulised. Teil peaks olema midagi, mida te jagate ja naudite ning mis teie suhet toidab. Lõbutsege koos võimalikult palju, sest elu on mõeldud lõbutsemiseks.

Ole valmis vaeva nägema

Suhtes tuleb ikka ette tõuse ja mõõnu, sest teil mõlemal on omad tunded, suhtel on omad vajadused ja väljakutsed, mis pidevalt muutuvad. Pea meeles, et suhe vajab alati hoolt ja armastust. Selleks, et suhe toimiks, peavad kaks inimest olema valmis selle eest hoolitsema ja suhte vajadusi rahuldama. Üks partner ei saa seda üksi teha ja ühepoolse suhte päästmine pole vaeva väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles