Kuidas magamise ajal kaalu kaotada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Kaota magamise ajal kaalu» kõlab ebamäärase lubadusena, mida ei võeta väga tõsiselt. Kuid uuringutega on kindlaks tehtud, et uni mõjub ainevahetusele hästi ja seetõttu on ka magamise ajal võimalik kaalu kaotada.

Ent oluline pole ainult see, kui palju sa öösel magad, vaid ka see, kuidas sa magad, kirjutab Glamour.

Teadusajakirjas Health Promotion avaldatud uuringust selgus, et inimestel, kel on kindel unegraafik - nad lähevad õhtuti magama samal ajal ja ärkavad samal ajal -, on reeglina madalam keharasva protsent kui neil, kel on ebaregulaarsed unetunnid.

Pärast uuringus osalenud inimeste jälgimist, tegid teadlased järgmised järeldused: magama minek ja ärkamine samal kellaajal on seotud madalama keharasva protsendiga; vähem kui 6,5 tundi või rohkem kui 8,5 tundi und on seotud kõrgema keharasva protsendiga (kõige madalam keharasva protsent oli naistel, kes magasid 8-8,5 tundi).

Teadlased polnud päris kindlad, miks need tulemused just sellised olid. Eelnevad uuringud on näidanud, et vähene uni tõstab näljahormooni taset ja vähendab täiskõhutundehormooni taset, mis takistaks toiduga liialdamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles