Luksuslikud näomaskid, mis peituvad su köögikappides

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kodus leiduvatest toiduainetest on võimalik vähese vaevaga valmistada luksuslikke näomaske, mis muudavad naha säravaks ega tee rahakotile liiga.

Banaanidest valmistatud näomask

Banaanid mõjuvad nahale väga hästi, sest neis on ohtralt A-, B- ja E-vitamiine, millel on vananemist pidurdavad omadused. Lisaks on banaanides happeid, mis koorivad nahka ja eemaldavad surnud naharakud. Proovi näiteks järgmist retsepti: üks küps banaan, teelusikatäis mett ja teelusikatäis värsket sidrunimahla (soovi korral lisa juurde veerand klaasitäit kaerahelbeid, et mask veelgi koorivam oleks), kirjutab iVillage.

Kaerahelvestest valmistatud näomask

Sega kokku veerand klaasitäit kaerahelbeid, teelusikatäis mett ja lisa vett, kuni tekib pastataoline mass. Kaerahelbed koorivad ja rahustavad nahka ning uuringud on näidanud, et meel on antibakteriaalne toime, tänu millele sobib see hästi neile, kel on probleeme aknega.

Kohvist ja kakaost valmistatud näomask

Sega kokku kaks teelusikatäit värskelt jahvatatud kohvi, kaks teelusikatäit kakaopulbrit, kolm teelusikatäit piima, koort või jogurtit ja teelusikatäis mett. Kohvis ja kakaos on palju antioksüdante, lisaks vähendab kohv paistetust. Kõik koostisosad on ühtlasi väga niisutavad.

Kaneelist ja muskaatpähklist valmistatud näomask

Uuringute järgi on muskaatpähkel ja mesi looduslikud põletikuvastased toiduained, mis vähendavad punetust ja paistetust. Kaneel ja muskaatpähkel on ka head koorijad. Kui su nahk on stressis, proovi järgmist retsepti: sega kaks teelusikatäit mett teelusikatäie kaneeli ja teelusikatäie muskaatpähkliga. Ettevaatust: katseta seda segu kõigepealt käe peal veendumaks, et sa ühegi koostisosa suhtes allergiline poleks.

Majoneesist näomask

Majoneesis olev rasv ja munad muudavad majoneesi heaks vahendiks kuiva nahaga võitlemisel. Lisaks on majoneesis äädikat, mis stimuleerib naharakke ja tekitab tunde, nagu nahka oleks kooritud. Majoneesi võib näomaskina kasutada täiesti iseseisvalt, seda ei pea millegagi kokku segama.

Kurgist ja jogurtist valmistatud näomask

See kooslus võib kõlada nagu mõni roog taimetoidurestoranis, kuid see kahe koostisosaga näomask on sobilik kõigile nahatüüpidele. Jogurtis on piimhapet, mis koorib ja niisutab nahka, samal ajal kui värske kurk nahka rahustab. Maski valmistamiseks koori pool kurki ja püreesta see, lisa teelusikatäis jogurtit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles