Loe ja jäta meelde: kümme põhjust, miks peaks rohkem seksima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas vajad meeldetuletust, miks seks meile hästi mõjub ja miks tuleks partneriga võimalikult sageli vahekorras olla? Babble toob välja kümme põhjust, mis peaksid piisavalt veenvad olema, et sind paariks tunniks kaaslasega linade vahele tõugata.

Seks leevendab peavalu

Naised ei saa enam seksist pääsemiseks väita, et neil on peavalu. Hoopis vastupidi - peavalu puhul tuleks pöörduda partneri poole, kes aitab seda leevendada. Münsteri ülikooli teadlased vaatlesid 1000 migreeni ja kobarpeavalu käes kannatavat patsienti ning 60 protsenti neist väitis, et seks aitas neil peavalu leevendada.

Seks aitab paremini magada

Kui sul on õhtuti raskusi uinumisega, siis seksimine enne magama minekut aitab kiiremini uinuda. Ekspertide sõnul leevendab seks stressi ja tagab parema ööune.

Seks põletab kaloreid

Kui tahad paari kilo kaotada või eelistad aktiivset eluviisi, siis seksimine võib sulle kasuks tulla. Seksimine põletab umbes 144 kalorit iga poole tunni kohta. Pea meeles, et ka suudlemine põletab kaloreid - koguni 68 kalorit tunnis. Mõlemad tegevused tunduvad ju palju lõbusamad olevat kui jooksmine, või mis?

Seks mõjub südamele hästi

Seks vähendab stressi ja tagab parema ööune, seega kahtlemata mõjub see hästi ka südamele.

Seks mõjub lihastele

Me teame, et seks mõjub südamelihastele hästi ja aitab kaloreid põletada, aga seks mõjutab ka teisi lihaseid kehas. Mõtle erinevatele asenditele ja millist vastupidavust need nõuavad ning lähene asjale loominguliselt, et lihased saaksid maksimaalse trenni.

Seks leevendab valu

Seksi ajal vallandub oksütotsiini nimeline hormoon. See hormoon suurendab endorfiinide kogust ja vähendab valu, mis on mõlemad piisavalt head põhjused, et voodisse hüpata.

Seks tugevdab immuunsüsteemi

Talvekuudel on kõik mures selle pärast, et mitte nakatuda grippi või külmetushaigusse. Pennsylvania ülikooli teadlaste sõnul tugevdab korra nädalas seksimine immuunsüsteemi kuni 30 protsenti, ja see kehtib mõlema sugupoole kohta.

Seks parandab tuju

Olgem ausad, me pole alati parimas tujus ja ka kõige õnnelikum inimene võib mõnikord pahur olla. Kui avastad, et ärkasid hommikul paha tujuga, siis saad oma päeva paremaks muuta seksi abil. Teadlased on kindlaks teinud, et hommikul seksimine tekitab terveks päevaks hea tuju ja annab energiat.

Seks aitab leevendada menstruatsioonist tingitud ebamugavustunnet

Täpselt nii, nagu seks leevendab valu, leevendab see ka menstruatsiooni sümptomeid. Kas koged iga kuu meeletut kõhuvalu või oled pahas tujus? Seks aitab olukorda parandada, kuna seksi ajal vallanduvad hormoonid võitlevad menstruatsiooni negatiivsete sümptomitega. Väidetavalt aitab seks ka pohmelli leevendada.

Seks muudab naha kauniks

Iga inimene tahab hea välja näha ja end hästi tunda ning ka siin tuleb mängu seks, mis lisaks tuju parandamisele, parandab ka meie naha välimust. Seks ja orgasm mõjuvad nahale väga hästi, muutes naha säravaks ning võideldes akne ja kortsude vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles