Moekiri Londonist: lõputu vihm ja kõrvitsakohv

, ajakirjandustudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaateaken: New Looki saapad ja mütsilotu.
Vaateaken: New Looki saapad ja mütsilotu. Foto: Kairit Kütt

Esimesena seostuvad Londoniga tavaliselt hall taevas ja tuhanded vihmavarjud – viimased on põhjusega londonlaste kohustuslikuks aksessuaariks.

Ometi ei näe siin eriti kummikuid ja trenditeadlikena on britid ka vihma stiilseks muutnud: sombustel sügise ja talve vahelistel nädalatel jäävad nad truuks juba aasta tagasi lemmikuks saanud Bikeri ja Chelsea boots’idele ehk madalatele paksu tallaga poolsaabastele.

Need on siinses kliimas ka ainuõige valik, sest mida kaugemale jääb suvi, seda rohkem sajab vihma. Samuti meeldivad siinsetele elanikele beanie’d ehk lihtsa lõikega kootud mütsilotud. Kevadel olid need eelkõige neoonvärvides või hüüdlausetega ehitud, nüüd aga mõjuvad tagasihoidlikumalt. Londonlased kaitsevad end tormituulte eest pigem musta ja halli peakattega. Lihtsuses pidigi ju võlu peituma!

Meie oleme põhjamaalastena harjunud, et hiljemalt novembris peab riidekapi sügavustest ekstrasooja talvemantli välja otsima. Saareriigi elanikud venitavad sellega aga võimalikult kaua, kandes pusasid või õhukesi jakke. Ning vaatamata sellele, et vihm asendub ühel hetkel alati lumega, tabab selle saabudes kõiki korraks lumepaanika. Metrooliinid peatuvad ja kodust väljutakse vaid äärmisel vajadusel.

Paari päeva pärast kõik aga rahuneb ja elu jätkub tavapärases rütmis. Ent ka kõige külmemal ajal võib siin näha hulljulgeid, kes T-särkides ja lühikestes pükstes ringi jooksevad – ning need pole üksnes sportijad. Nad justkui ignoreeriksid lumesadu ja elaksid mingis omas maailmas.

Ka pigem Ameerika traditsiooni kuuluva halloween'i on britid tasapisi omaks võtnud ja kõrvitsad on veel novembriski suure au sees. Teine ookeani tagant tulnud ja Inglismaal soojalt vastu võetud sümbol on Starbucks. Armastatud kohvikukett tuleb hooaegadel välja ka erimenüüga – praegu on lausa kohustuslikuks Pumpkin Spice Latte ehk kõrvitsapüree ja vürtsidega piimakohv, mis toob kohvikutesse hetkega pikad järjekorrad. Lisage juurde kohviku aknast paistev kuldne park ja kõrvu paitav vihmasabin ning saategi tulemuseks mõnusalt hubase Londoni pärastlõuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles