Seitse põhjust, miks süüa küüslauku

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küüslauk on isuäratav koostisosa, mida vanasti kasutati vampiiride eest kaitsmiseks. Kuid küüslaugul on peale imelise maitse ja vampiiride peletamise veel üks hea omadus – küüslauk kaitseb ka sinu keha, kirjutab Alkeemia.

Juba tuhandeid aastaid on küüslauku meditsiinilistel eesmärkidel kasutatud. Küüslauku on leitud Egiptuse püramiididest ning samuti Vana-Kreeka templitest. Küüslauku on nimetatud ka erinevates iidsetes meditsiiniraamatutes ja tekstides.

Kuigi paljud iidsed meditsiinivahendid ei pruugi enam tänapäeval kasutusel olla, on ka paljud teadusuuringud näidanud, et küüslauk pole mitte ainult su maitsmismeelele hea, vaid ka su kehale.

Küüslaugu tervistavad omadused:

1. Alandab kolesteroolitaset. Süües pool kuni üks küüs küüslauku päevas, alandab see kolesteroolitaset.

2. Alandab vererõhku. Kolesterool ei ole ainuke asi, mida saab alandada, hoides küüslauku oma menüüs, sest küüslauk võib ka vererõhku alandada.

3. Parandab mälu. Tunned muret selle üle, et aastate möödudes hakkad üha sagedamini oma võtmeid ära kaotama? Siis söö küüslauku! Küüslauk kaitseb aju vananemisprotsessi, suurendades aju funktsiooni ja mälu.

4. Põletikuvastase toimega. Hõõru küüslauku nohusele ja põletikus ninale ning see vähendab punetust ja turset. Pea meeles, et kuumutatud küüslaugul ei ole nii tugev toime kui toorel küüslaugul.

5. Terve südame heaks. Meeldib sulle küüslauk või mitte, aga uuringud näitavad, et sinu südamele meeldib see kindlasti.

6. Hea antioksüdant. Küüslauk sisaldab väga tõhusat antioksüdanti. Kuigi teadlased ei ole täiesti kindlad, miks see nii on ja kuidas küüslauk töötab, tunduvad antioksüdandid küüslaugus olema väga tugevad.

7. Antimikroobne toime. Küüslauk kaitseb keha erinevate mikroobide eest. Küüslaugul on antibakteriaalne toime, see kaitseb seenhaiguste ja ohtlike mikroobide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles