Meessoost blogija toob välja viis veidrat põhjust, miks anoreksiat põdevad naised on parimad partnerid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Välismeedias on palju kriitikat saanud ühe meessoost blogija postitus, milles ta toob välja viis põhjust, miks iga mees peaks kaaluma anoreksiat põdeva naisega suhte loomist.

iVillage vahendab mehe viis argumenti, miks luua suhe naisega, kel on söömishäire:

  • naise kinnisidee toidu üle parandab tema üldist välimust;
  • söömishäirega naise peale kulub vähem raha;
  • söömishäirega naine on õrn ja haavatav;
  • tõenäoliselt on tal endal raha;
  • söömishäirega naine on hea voodikaaslane.

Selle asemel, et pikemalt kirjutada mehe omapärasest vaatenurgast, tuleks rohkem tähelepanu tõmmata neile meestele ja naistele, kes tõepoolest võitlevad söömishäirega. USA riikliku söömishäirete ühenduse andmetel kannatab hinnanguliselt 20 miljonit naist ja 10 miljonit meest ühel hetkel elus söömishäire all, olgu selleks siis anoreksia, buliimia, kontrollimatu toiduga liialdamine või mõni muu söömishäire vorm.

Söömishäirete ühenduse kodulehel seisab, et «söömishäired on reaalsed, keerulised ja laastavad seisundid, mis võivad oluliselt mõjutada tervist, toimetulekut ja suhteid. Söömishäired pole moeröögatused või elustiilivalikud. Need on tõsised, potentsiaalselt eluohtlikud seisundid, mis mõjutavad inimese emotsionaalset ja füüsilist tervist.»

Paistab, et blogiomanik naudib negatiivset vastukaja, mida ta sellele postitusele on saanud, sest mees on mitmeid kritiseerivaid Twitteri-vastuseid oma blogis kajastanud. Märkimisväärne on ka see, et postituse juures pole autori pärisnime, vaid tema pseudonüüm.

Kahjuks meenutab see postitus eelmisel kuul ühe Georgia tehnikaülikooli meessoost tudengi e-kirja, milles mees pakub oma korporatsioonikaaslastele nõu, kuidas ligi meelitada «kergeid naisi». See, kuidas noored mehed internetti oma negatiivsete arvamuste ja soovituste jagamiseks kasutavad, on muutumas hirmutavaks trendiks.

Kuigi sellistele asjadele pole võimalik kiiret lõppu teha, saab sellele siiski tähelepanu tõmmata, et inimesed targemad oleksid ja sel viisil käitumise lõpetaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles