Viis müüti, mis võivad suhte lõhkuda

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Käime 12 aastat koolis ja mõned meist lähevad pärast keskkooli lõppu edasi õppima ülikooli. Kui me omandame niivõrd palju haridust, siis võiks ju arvata, et me õpime üht koma teist ka suhete kohta. Kahjuks pole see nii.

Kuna lahutuste protsent on endiselt suhteliselt suur, siis on ilmselge, et me ei tea päris kõike õige partneri valiku või suhte hoidmise kohta. Kui tegemist on armusuhetega, siis me ei omanda õigeid teadmisi, vastupidi, me õpime suhete kohta valesid asju, kirjutab Huff Post.

Moodsad suhtemüüdid on nii mõnegi lahkumineku põhjuseks. Kui sa oled suhtes, ära usu järgmisi müüte, sest need rikuvad sinu võimaluse pikaajalist õnne tunda.

Müüt: suhted nõuavad palju vaeva

Kui usud, et suhted nõuavad vaeva, siis ei muuda sa oma elu just lihtsamaks ega lõbusamaks. Kui oled koos inimesega, keda armastad, siis ei tohiks teie suhe tunduda kui majapidamistöö, mis nõuab aega ja vaeva. Ent suhted vajavad kindlasti tähelepanu. Kui oled armunud, tahad kogu oma aja pühendada kallimale. Kui suhte eest hoolitsemine on teie ühine eesmärk, siis muutub elu nautimine lõbusaks privileegiks.

Müüt: armastus tähendab seda, et sa ei pea kunagi vabadust paluma

Hoopis vastupidi armastus tähendab seda, et kui sa teed vea, siis sa palud vabandust. Partner näeb sind nii heas kui halvas. Ta näeb, kui sa oled vihane, väsinud, näljane ja vaevled unepuuduses. Kui sa oled pahuras tujus hoolimata sellest, et sinu silmis on selleks piisavalt põhjust palu partnerilt vabandust. Näita partnerile eeskuju, kuidas õigel hetkel vabandust paluda. Vaidluste esinemine suhtes on vältimatu. See, kuidas te vaidlustest välja tulete, on teie enda otsustada.

Müüt: kumbki meist ei tohi ealeski kõrvalsuhtes olla

Võid ju arvata, et olete mõlemad pühendunud, lojaalsed ja austavad. Ja teie mõlema kavatusused on ilmselt head. Ent meil kõigil on vajadus emotsionaalse ja füüsilise intiimsuse järgi. Kui jätad suhte unarusse või keskendud teistele aspektidele elus, siis tõenäoliselt tekib ühel teist kõrvalsuhe, et rahuldada oma vajadust intiimsuse järele. Kui sa arvestad sellega, et kummalgi teist võib ette tulla afäär, siis on sul piisavalt motivatsiooni, et oma suhte eest hoolt kanda ja partnerit ning ennast rahuldada.

Müüt: pärast abiellumist muutub kõik ideaalseks

Kui käite kohtingutel või elate koos, siis võib teil veel olla ettekujutus, et pärast abiellumist muutub suhe vaid paremaks. Arvad, et tunned end siis turvaliselt, oled õnnelik ja oma koha leidnud. Kahjuks ei toimi suhted sel moel. Abielu toob kaasa omad mured (majanduslikud, juriidilised jne). Abielu pole imerohi, mis kõik paremaks teeb. Kui te pole võimelised enne abiellumist koos õnnelikud olema, siis ei päästa teid ka üks tseremoonia. Kõigepealt pange oma suhe toimima ja alles siis kaaluge abiellumist.

Müüt: partner teab, et ma armastan teda, ma ei pea seda talle ütlema

Jällegi vale. Me kõik tahame aeg-ajalt kuulda, et oleme armastatud. Ütle oma partnerile seda sõnadega, kirjuta talle kirjake, kingi talle midagi, näita tegudega oma armastust, kallista teda, saada sõnumeid. Oleme loodud teiste inimestega koos eksisteerima ja meil on vaja kuulda, et oleme olulised, et meid hinnatakse ja et keegi on valinud meid enda kõrvale. Ära eelda, et partner seda kõike tunneb, ütle ja näita talle seda. Armastuse väljendamine muudab teievahelise sideme tugevamaks ja kindlustab, et partner ei tunne, justkui tema olemasolu võetakse enesestmõistetavana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles