Toiduained, mida naised võiksid 30. eluaastates süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

30ndates eluaastates on naiste elustiil reeglina kiire, seega võib-olla sa ei tea, millised oleksid sellisel kiirel ajal parimad toiduained. Keha ei vaja enam samu toiduaineid, mida varemalt ja aeg, mil elasid vaid kiirtoidust, on ka mööda saanud.

Seoses nõudliku karjääri, laste ja sotsiaalsete tegevustega vajab keha nüüd toitusid, mis annavad energiat ja võitlevad haigustega. Siin on mõned näpunäiteid, milliseid toiduaineid võiks 30. eluaastates rohkem tarbida, kirjutab Allwomenstalk.

Kala

Kala tuleks regulaarselt süüa ja kindlasti on see üks toiduaine, mida tasuks 30. eluaastates tarbida. See madala rasvasisaldusega ja kõrge valgusisaldusega toiduaine aitab ennetada haiguseid. Kala tasuks proovida valmistada erineval moel, seda saab nii küpsetada, hautada, grillida või praadida. Lisaks sobib kala suppide ja hautiste sisse.

Oad

Kiudainete poolest rikkad oad on head valkude, vitamiinide ja mineraalide allikad. Lisaks ei sisalda oad üldse kolesterooli.

Lehtköögiviljad

Lehtköögiviljad on väga madala kalorisisaldusega ja neil on palju tervislikke omadusi. Lehtköögiviljades on palju kiudaineid, vitamiine ja toitaineid. Neid on võimalik süüa kõrvalroana või panna salatitesse. Lisaks saab neid lisada smuutidesse või suppidesse.

Kreeka jogurt

Nüüd on ka meie poelettidele jõudnud Kreeka jogurt, millel on palju kasulikke omadusi. Rikkalik, kreemikas jogurt on täis valke, B-vitamiini, kaaliumit ja kaltsiumit. Seda võib süüa paljalt, krõbinatega või värskete marjadega. Mõned inimesed panevad Kreeka jogurti paariks minutiks jääkappi ja söövad seda siis nagu jäätist.

Munad

Mune tehakse sageli maha, sest neis on palju kolesterooli. Kuigi pole tõesti kasulik süüa 6 muna päevas, on nende söömine paaril korral nädalas kasulik. Munad on head valkude allikad ja ühes munas on vaid 70 kilokalorit. Mune on võimalik praadida, keeta, teha munaputru või keeta kooreta.

Pähklid

Pähklid on kasulikuks vahepalaks ideaalsed. Neis on palju vitamiine ja toitaineid, lisaks kiudaineid, E-vitamiini ja omega-3-rasvu. Pähklite lisamine oma menüüsse aitab ennetada südamehaiguseid ja alandab kolesteroolitaset. Ent pähklites on palju kaloreid, seega tuleks neid mõõdukalt tarbida.

Vesi

Vesi pole küll toit, kuid see täidab kõhtu ja vee tarbimine on igas eas oluline. Vesi annab lihastele energiat ja tekitab täiskõhutunde. Vesi mõjub hästi ka nahale. Kui sa ei armasta vett juua, siis proovi veele lisada näiteks sidrunit või laimi, et veidike maitset anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles