Mida teevad edukad inimesed pärast tööpäeva lõppu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla on sul pärast tööpäeva lõppu kiusatus minna otsejoones koju, tõmmata selga mugavad koduriided ja juua klaasike veini. Pikas perspektiivis ei pruugi aga niimoodi edu saavutada. Sest tuleb välja, et eriti edukatel inimestel on omad meetodid, kuidas puhata ja energiavarusid taastada.

Tahad teada, kuidas väga edukad inimesed pärast tööd puhkavad? Huff Post toob mõned näited.

Lülita end välja

Olgu kasvõi üheks tunniks, lülita kõik end ümbritsevad vidinad välja. Näiteks tehke selline reegel, et pärast kella kuute õhtul te enam ühtegi nutitelefoni ega sülearvutit ei kasuta, vaid keskendute perele ja sellele, kuidas kellegi päev möödus.

Võta baaris mõned joogid

Mitmed uuringud on näidanud, et mõõdukas alkoholi tarbimine vähendab südamerabanduse, insuldi ning mitmete teiste südame- ja veresoonkonnahaiguste riski.

Ole vahekorras

Seks alandab vererõhku, vähendab südamerabanduse ja eesnäärmevähki riski ning parandab une kvaliteeti. Seksuaalselt aktiivsed inimesed puuduvad töölt harvemini, sest haigused kimbutavad neid vähem.

Planeeri nädalavahetuseks tegevusi

Uuringud on näidanud, et need inimesed, kes regulaarselt puhkavad, on õnnelikumad kui need, kes ei puhka. Kõige suuremat õnnetunnet kogetakse vahetult pärast puhkusereisi. Seega tasuks võtta aeg maha ja planeerida nädalavahetuseks mõni lõbus väljasõit.

Tee «ökoteraapia» sessioone

Ökoteraapia - või maakeeli lihtsalt õueskäimine - on tervisele ja heaolule vägagi oluline. Paljud uuringud on näidanud, et välised tegevused nagu matkamine ja aiapidamine mõjuvad hästi vaimsele tervisele ning soodustavad loomingulisust.

Keskendu oma perele ja sõpradele

See, kui oled oma armastatud inimestega samas ruumis, ei tähenda veel, et sa veedad nendega ka kvaliteetselt koos aega. Laps ei peaks võistlema nutitelefoniga, et sinu tähelepanu võita. Palju on selliseid kodusid, kus üks vanematest on arvuti taga või räägib pidevalt telefoniga. Millise sõnumi see lastele saadab? Ma hoolin sinust piisavalt, et kodus olla, aga mitte piisavalt, et ainult sinule keskenduda?

Maga kaheksa või enam tundi

Huffington Posti president ja peatoimetaja Arianna Huffington ütles hiljuti, et ta õppis und hindama alles siis, kui oli väsimuse tõttu kokku kukkunud. «Pole tõhusamat ehmatajat, kui ärkamine põrandal enda vere loigus,» rääkis Arianna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles