Kuidas lõpetada lahing mõistuse ja keha vahel

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik inimesed tahavad olla õnnelikud ja tunda end hästi. Aga kui tihti avastad, et kritiseerid end pisivigade tõttu või kui sageli tajud, et sulle ei meeldi inimene, keda sa peeglis näed? Pidev kriitiline sisemonoloog tekitab lõhe su mõtete ja keha vahele.

Su keha on su mõtete ja tunnete peegel. Kui sa pole oma elu või kehaga rahul, siis suureneb isu rämpstoidu järele ning hakkad käituma viisil, mis ei tee sulle head, kirjutab GalTime.

Kui märkad, et teed end pidevalt maha, siis allpool on toodud kümme lihtsat moodust, kuidas oma tähelepanu mujale juhtida ning muutuda armastavamaks, positiivsemaks inimeseks.

Väljenda enesearmastust. Iga kord, kui vaatad peeglisse, vaata endale silma ja ütle: «Ma armastan sind». Enesearmastuse väljendamine annab tohutult võimu. See avab su südame ning sa õpid endasse uskuma. Ära muretse, kui see ei tule alguses loomulikult välja. Harjuta ja peagi suudad neid kolme sõna öelda nii, et sa mõtled neid tõsiselt.

Andesta endale. Kas tead kedagi, kes pole elus ühtki viga teinud või kes ei mõtle sellele, et nad oleksid võinud paremaid valikuid langetada? Vastus on ilmselt eitav. Vead aitavad meil õppida, milliseks inimeseks me tahame saada, mida me tahame teha või kuidas oma elu muuta. Tee omale suur teene ja andesta endale, nüüd ja kohe.

Naerata tihti. Naeratusel on suur võim. See tõstab tuju, jagab teistelegi rõõmu ja laseb su sisemisel ilul särada. Ära võta kõike tõsiselt ja naerata sageli. Veeda aega armastatud inimestega, kes on võimelised sind naerma ajama.

Leia personaalne moto. Motod tuletavad meile meelde, et me oleksime positiivsed. Leia omale moto, mis oleks oleviku vormis ja väljendaks, millist lõpptulemust sa ootad. Korda oma motot päeva jooksul ja kui näed, et su soovid hakkavad tõeks saama, avalda tänu ja heameelt.

Sea ennast prioriteediks. Hoolitse enda eest, ole iseenda prioriteediks, sest sa oled seda väärt. Suhtu endasse austuse ja armastusega. Näita oma kehale, kui väga sa sellest hoolid, pakkudes kehale tervislikke toitusid ja tehes regulaarselt trenni.

Kanna riideid, mis sulle sobivad. Riietu edu nimel! Kui kannad riideid, mis toovad esile su figuuri ja sobivad sulle kenasti, siis see tõstab enesekindlust. Kanna rõivaid, mis tõstavad tuju, toovad esile su nahatooni ja silmavärvi. Inimeste riietuse järgi on võimalik aru saada, kuidas keegi endast mõtleb.

Ole oma saavutuste üle uhke. Kui sa tunnistad oma saavutusi, pole tähtis, kas suuri või väikseid, toetad oma unistusi ja kõrgemaid uskumusi. Jaga oma häid uudiseid vaid nendega, kes sind toetavad ja sulle kaasa elavad. Negatiivsed inimesed varastavad entusiasmi, tekitades sinus emotsionaalselt stressi.

Poputa ennast. Võta aega, et end poputada ja omale armastust ning hoolt pakkuda. See tekitab sinus värskema tunde ja annab sulle sisemise rahu, mis aitab lahinguid mõistuse ja keha vahel taltsutada. Kui sa ei sea end esikohale, siis sa ei austa suurt osa endast. See tekitab stressi ja negatiivseid tundeid.

Ole positiivne. Sa tõmbad ligi seda, milline sa ise oled, seega kui tahad end ümbritseda positiivsete inimestega, ole ka ise positiivne. Unusta sõbrad, kes käituvad energiavampiiridega ja kes sind kurnavad. Ümbritse end positiivsete inimestega, kel on suured unistused ja kes jagavad armastust. Ole selline sõber, keda sa endalegi tahaksid. Ole positiivne, siis on ka su sõbrad positiivsemad.

Unista suurelt. Ära karda suuri unistusi. Su mõistus on võtmeteguriks, et oma maailma laiendada ja avaramaks muuta. Kui sa keeldud unistamast, siis sa ei ela tõeliselt. Unistustesse uskumine avab fantaasiavõime ja loomingulisuse maagia. Unista nii, nagu unistasid lapsena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles