Kasulikke nõuandeid, kuidas oma unelmate töökohta saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi oma unelmate töökoha leidmine ja saamine pole alati lihtne, ei tasuks siiski alla anda. Allwomenstalk on välja otsinud kuus kasulikku nõuannet, mida võiks unelmate töökohta jahtides silmas pidada.

1. Ole rahulik ja vaoshoitud

Kõige olulisem nõuanne oma unistuste töökoha saamiseks on see, et sa peaksid jääma rahulikuks. Ära aja end liigselt närvi, sest see paistab välja ja keegi ei taha palgata inimest, kes kergesti närvi läheb. Lisaks on oluline see, et sa liialt pealetükkivana ei mõjuks, sest see on järgmine omadus, mida tööandjad näha ei taha. Ürita jääda rahulikuks, see jätab sinust kõige parema mulje.

2. Tea täpselt, mida sa tahad

Iga uue töökoha puhul peaks sul olema selge, mida sa soovid saavutada ja kus sa end tulevikus näed, kas sel samal ametikohal või kusagil mujal. Peaksid paika panema plaani, kuidas oma unelmate töökohta saada. Milliseid kogemusi on sul eelnevalt vaja? Kus võiksid enne töötada? Selge plaan ja täpselt teadmine, mida sa tahad, aitavad sul oma unelmate ametile lähemale liikuda.

3. Väga hea elulookirjeldus

Väga hea elulookirjeldus ei tähenda seda, et peaksid oma eelnevate töökohtade või kogemuste osas valetama. Ära ilusta oma CV-d. Väga hea elulookirjeldus on see, mis aitab sul unelmate töökoha saada. Igav ja üksluine CV, kus on kirjas vaid su töökogemus, jääb paljude tööandjate jaoks märkamatuks. CV-s peaksid kirjas olema ka su oskused ja hobid, sest need muudavad sind meeldejäävamaks ja näitavad tööandjale, millise inimesega on tegu.

4. Ära karda tööandjaga pärast intervjuud ühendust võtta

Kui oled hiljuti töövestlusel käinud võimaliku tööandja juures, siis ära pelga temaga hiljem ühendust võtmast ja uurimast, kuidas läks. See näitab, et sa oled töökohast huvitatud ning oled võimeline ohjasid enda kätte haarama. On oluline näidata, et suhtud töösse kirglikult, tegemist on siiski ju su unelmate tööga!

5. Reklaami ennast

Ära karda end reklaamida. Tänapäeval on see peaaegu hädavajalik selleks, et saada töökohta, mida sa kaua oled oodanud. Meie elu on kolinud internetti. Vaata, et see, mis sinu kohta internetis kirjas on, oleks võimalikult täpne ja aus. Pane oma nimi maksma.

6. Kontaktide loomine

Õpi tundma inimesi, kes tegutsevad samas valdkonnas. Need inimesed võivad aidata sul unelmate töökohta saada või tutvustada sind inimestele, kes on antud valdkonnas tegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles