Raseda blogija ekstreemne dieet on palju negatiivset tähelepanu saanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

25-aastane Austraalia naine Loni Jane Anthony on paljude väljaannete huviorbiiti sattunud tänu ühele intervjuule, kus 26. nädalat rase naine tunnistas, et jätkab raseduse ajal ebatavalise dieedi pidamist.

Naine peab 80:10:10 dieet, mis tähendab seda, et ta tarbib 80 protsenti süsivesikuid, 10 protsenti rasvu ja 10 protsenti valke. Dieedi töötas välja dr Douglas Graham, kirjutab Huff Post.

Anthony, kelle sõnul oli tal minevikus tõsiseid terviseprobleeme, mille tõttu ta oli sunnitud oma toitumist muutma, väitis, et kolm aastat tagasi alustatud dieet päästis ta elu.

Naise tavaline päev algab sooja sidruniveega, millele järgneb kas pool arbuusi, banaanismuuti või apelsinid. Lõunaks sööb ta 5-6 mangot ja õhtusöögiks suure salati. Üks ekstreemsemaid näiteid tema menüüst on ehk see, et mõnel hommikul koosneb ta hommikusöök lausa kümnest banaanist.

«Ma ei alustanud seda dieeti kaalulangetamiseks või kiire lahenduse pärast. Ma olin sisemiselt väga haige, ma tapsin end aeglaselt,» rääkis Anthony, lisades, et saab päevas tohutul hulgal küsimusi erinevate sotsiaalvõrgustike kaudu oma toitumise kohta.

Naine jäädvustab oma toidukordi Instagrami vahendusel ja tal on juba enam kui 100 000 järgijat.

Ent mõned inimesed kritiseerivad tulevase ema dieeti, sest taolised toitumisharjumused ei pruugi lootele kõige paremini mõjuda.

«Olen mures Loni toitumisharjumuste pärast, sest see ei tundu olevat kõige turvalisem valik lapse jaoks,» kirjutas üks blogija. «Ma pole küll arst, aga terve mõistus ja minu vähesed teadmised toitumisest viitavad sellele, et kui sa sööd kahe eest, siis ei piisa ainult banaanidest ja mangodest.»

Ühe kommenteerija sõnul võib naise suur banaanide söömine tekitada seisundi, kus tema veres on liiga suur kogus kaaliumit.

Leidub ka neid, kelle arvates ei peaks teised sekkuma sellesse, mida keegi süüa armastab.

USAs asuv Mayo kliinik soovitab rasedatel süüa nii puuvilju, juurvilju, täisteratooteid kui ka valke. Lisaks on raseduse ajal oluline süüa toiduaineid, milles on foolhapet, kaltsiumi, D-vitamiini ja rauda. Neid saab näiteks spinatist, ubadest, piimast, jogurtist, lõhest, munadest, läätsedest ja linnulihast.

Kui Anthonylt küsiti, kas ta on pärast rasedusest teadasaamist oma dieeti ka muutnud, vastas naine, et «mu toitumisharjumused on samasugused nagu enne rasedust.» Ta lisas, et on hakanud õhtuti ehk rohkem küpsetatud toitusid sööma, kuid muus osas eelistab ta endiselt toortoitumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles