Millised toiduainevad tekitavad ja millised aitavad ennetada tselluliiti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik naised ihkavad ideaalset figuuri. Paljudele naistele on aga peamisteks probleeme tekitavateks kehaosadeks pepu ja reied, sest just nendes kohtades on lisakilod ja ebameeldiv tselluliit kõige paremini nähtavad.

Aga seda olukorda annab paremaks muuta. Selleks, et vältida «apelsinikoorenahka», tuleb lihtsalt mõned toiduained oma menüüst välja jätta, mis võivad tselluliiti põhjustada, kirjutab Genius Beauty.

Kofeiin

Suurem osa inimestest alustab oma päeva tassikese kohviga. See maitsev ja ergutav jook saadab mõnda inimest terve päeva vältel. Probleem on aga selles, et kui jood päevas rohkem kui ühe tassi kohvi, siis see aeglustab vereringet. Kofeiin mõjub vereringele ja ainevahetusele positiivselt vaid väga vähesel määral ja kui sa otsustad tselluliidiga võidelda, peaksid kohvist loobuma ja asendama selle taimeteega.

Suhkur

Kui tarbida näitekst 80 grammi suhkrut, suureneb vabade radikaalide hulk naise kehas pea poole võrra. Seetõttu kaotavad arterite ja veresoonte seinad elastsust, vereringe väheneb ja tselluliit hakkab tekkima.

Alkohol

Kui sa ei taha olla tselluliidi «õnnelik omanik», siis pea meeles: vaid ühest alkohoolsest joogist piisab, et suurendada rasva kogust veres ja aeglustada vereringet. Lisaks tõstab alkohol östrogeeni taset kehas ja takistab maol vitamiine imendada. Kui tahad tselluliidist vabaneda, ära kuritarvita õlut, veini, viskit ega teisi alkohoolseid jooke.

Nisu ja nisujahuga tooted

Lektiin on looduslik koostisosa, mis on kehale väga mürgine. Seda leidub nisus ja see tekitab toiduallergiaid. Kui tahad tselluliiti vältida, ürita vältida ka neid tooteid, milles on nisujahu. Pane tähele, et seda lisatakse paljudele toitudele, näiteks kastmetesse, vorstidesse, puljongikuubikutesse jne.

Kümme toiduainet, mis tekitavad tselluliiti:

  1. Šokolaad
  2. Sink
  3. Majonees
  4. Vorstid
  5. Sool
  6. Maiustused
  7. Rasvane liha
  8. Banaanid
  9. Õlu
  10. Saiatooted

Kolmteist toiduainet, mis aitavad tselluliidiga võidelda:

  1. Mandlid (tuleks süüa vähemalt kaks korda nädalas)
  2. Keedetud munad
  3. Värske petersell
  4. Tsitruselised
  5. Ananass (mitte enam kui 150 grammi kolm korda nädalas)
  6. Porgandid
  7. Madala rasvasisaldusega piimatooted
  8. Kala - heik, tursk
  9. Suhkruvaba müsli (30 grammi kahel korral nädalas)
  10. Rohelised oad
  11. Kapsas
  12. Paprika (mitte rohkem kui 300 grammi nädalas)
  13. Puhas joogivesi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles