Lihtsaid nõuandeid, kuidas kodus trenni teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas poleks mitte tore, kui suudaksid iga päev leida aega ja raha, et jõusaalis korralikult trenni teha? Teisest küljest oleks ju veelgi toredam, kui jõulupraed ja koogid ei annaks kahjulikke lisakaloreid, sest siis saaks pühade hooaja ilma süümepiinadeta üle elada ega peaks üldse trenni pärast muretsema.

Selleks, et raha ja aega kokku hoida, konsulteeris ilu- ja moeportaal Glamour San Diegos tegutseva personaaltreeneri Pete McCalliga, kes jagas nõu, kuidas kasvõi 10 minutiga ükskõik kus kiirelt trenni teha, ilma spetsiaalseid treeningvahendeid vajamata. Tee igat harjutust 60 sekundi jooksul nii mitu korda, kui jaksad, seejärel puhka 30 sekundit ja tee järgmist harjutust.

Kükid

Alusta sellega, et teed ühe minuti vältel kükke. Seisa nii, et su jalad oleks puusade laiuselt üksteisest eemal, kõverda põlvi 90 kraadi, lükka pepu taha. Tõuse üles ja korda. Tee nii 60 sekundit.

Väljaasted küljele

Seisa nii, et jalad oleks puusade laiuselt üksteisest eemal. Käsi hoia rindade kõrgusel, kõverda käed küünarnukist. Lükka paremat jalga küljele, kõverda vasakut jalda 90 kraadi. Lükka pepu taha. Tõsta parem jalg algasendisse tagasi ja tee sama vasaku jalaga. Jätka, tehes väljaasteid kordamööda mõlema jagala kuni 60 sekundit.

Kätekõverdused

Ole käpuli põrandal, hoia käsi sirgetena. Jäta põlved vastu maad, tõsta jalad üles, võid jalad ka risti panna. Kõverda küünarnukke tahapoole (mitte külgedele!) ja liiguta rindkeret põranda suunas. Lükka end tagasi algasendisse ja jätka harjutust kuni 60 sekundit saab täis.

Käte ükshaaval kõverdamine

Alusta nii, et käsivarred on vastu maad, peopesad suunatud alla. Küünarnukid peaksid olema õlgadega vastakuti. Siruta jalad sirgelt taha. Lükka parem käsi sirgeks ja tee sama ka vasaku käega. Nüüd peaksid seisma toetudes kätele ja varvastele. Lase vasak käsi jälle kõveraks ja seejärel parem. Järgmist ülakeha tõstmist alusta vasaku käega. Tee harjutust 60 sekundit.

Mägironija harjutus

Alusta kätekõverduste asendist, käed peaksid olema põrandal õlgade laiuse vahega. Kõverda vasakut põlve ja too see ettepoole. Jalg peaks jõudma suhteliselt vasaku käe lähedusse. Vaheta jalgu hüppega, tuues parema jala ette ja viies vasaku jala sirgelt taha. Tee hüpetega jalavahetusi 60 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles