Miks meigiga ei tohiks trenni minna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Miks peaks keegi üldse enne trenni end meikima, on iseküsimus, kuid need, kes seda teevad, võiksid arvestada, et rikuvad on naha ruttu ära.

Välismeedias on viimasel ajal esile kerkinud sõnasõda jõusaalis meigi kandmise pooldajate ja meigivastaste vahel. Dermatoloogid aga hoiatavad, et meigituna treenimine kahjustab nahka palju kiiremini kui võiks arvata, kirjutab The Gloss.

Spetsialistide selgitusel on treenimise ajal meik parimal juhul lihtsalt kasutu, kuid halvimal juhul kahjustab see aktiivselt nahka. Nii kui hakkad higistama, valguvad jumestuskreem ja silmameik laiali.

«Silmameik, eriti ripsmetušš (ka veekindel ripsmetušš), on veel kõige ohtlikum, sest see võib silma valguda,» hoiatas doktor Avan Shamban. «Põsepunast pole ju samuti mingit tolku, sest trenni tehes hakkab nägu nagunii õhetama.»

Dermatoloog soovitab enne trenni nägu toonikuga puhtaks teha, et puudrid ja kreemid ei hakkaks näonahka segama. «Kuna poorid lähevad trenni tehes lahti, siis pole mõtet katta seda raske meigiga, mis ei lase nahal hingata. Eriti halvasti mõjuvad siis peenetekstuurilised jumestuskreemid, mis pääsevad kergesti pooridesse ja põhjustavad põletikulisi laike ning vistrikke,» lisas ta.

Kuigi meigiga treenimine teeb nahale kurja, siis üldiselt mõjub trenn nahale loomulikult väga hästi.

«Soojus ja higistamine teevad naha kuumaks ja see muudab naha puhastamise koorija või muu vahendiga hõlpsamaks, sest poorid on avatud,» tõi arst välja. «Just samal põhjusel kasutatavad ka kosmeetikud näohoolduse alguses kuuma auru.»

Lisaks soovitab dermatoloog kasutada jõusaalis näo pühkimiseks vaid isiklikku rätikut, sest kuigi jõusaalis pakutavad rätikud tunduvad puhtad ja lõhnavad hästi, pestakse neid enamasti vaid väga madala temperatuuriga ning pole kindel, et need on piisavalt puhtad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles