Kirke Algma eelistab restoranis käimise asemel ise süüa teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirke Algma
Kirke Algma Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ülimenukast teleseriaalist «Nurjatud tüdrukud» tuntud näitlejatar Kirke Algma, kes oma elu praegu Eesti ning Ameerika vahet jagab, on alati olnud suur kulinaariahuviline. Ka praegusel hetkel viibib Kirke Ameerikas, kus kõige popimaks söögiks on teadupärast kiirtoit. Buduaar rääkis Kirkega ning uuris, milliseid roogasid talle endale valmistada meeldib.

Kirke armastab väga süüa teha ja aega leiab ta selleks igal õhtul! «Mulle meeldib väga kodus süüa teha, midagi lihtsat ja kiiret valmistan lausa igal õhtul. Vabadel päevadel võtan rohkem aega ja kokkan midagi väheke uhkemat. Kõige rohkem meeldivad mulle pastad ja vormiroad ning muidugi ema tehtud toidud. Mul on väga vedanud, sest minu ema oskab hästi süüa teha ja küpsetada ning ta õpetas mulle juba lapsepõlves, kuidas ise köögis hakkama saada,» tõdeb Kirke, et emalt saadud huvi kokanduse vastu on tal säilinud siiamaani.

Mis aga restoranides-kohvikutes söömisesse puutub, siis USAs olles käib Kirke väljas söömas haruharva, Eestis vaid siis, mil mõni eriline sündmus toimumas. «Siin USAs olles käin ma paar-kolm korda kuus väljas söömas. Eestis olles käin väljas söömas pigem mingi sündmuse puhul, mitte niisama. Minu lemmikrestoran Eestis on muidugi Kaerajaan, kus ma mitu aastat ka ise töötasin, seal on head toidud ja mõnusad inimesed. Lisaks meeldivad mulle väga Leib Resto ja Aed, La Bottega. Hiljuti käisin Mekkis ja seal olid samuti väga head toidud ja teenindus,» paljastab Kirke oma lemmikrestoranid Eestis.

Meil kõigil oli lapsepõlves oma lemmiksöök - miski, mis ka praegu tagasi mõeldes erilise tunde tekitab. Mida armastas Kirke lapsena süüa? «Lapsepõlve lemmiksöök oli minul vanaema valmistatud hernesupp ja see oli kohustuslik iga kord, kui ma vanaema juures käisin,» meenutab Kirke.

Kuid mida Kirke kohe üldse süüa ei armasta? «Ma ei ole toidu suhtes väga pirtsakas, siiski mul on kaks asja, mis mulle kohe üldse ei meeldi - paprika ja mais. Kõike muud ma võin süüa, või siis vähemalt ühe korra proovida,» tunnistab Kirke, et paprikat ja maisi ta süüa ei suuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles