«Kallis, me peame rääkima» ehk ebamugavad jututeemad, mis võivad suhte päästa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Me peame rääkima» võib olla paarisuhtes olevate inimeste jaoks kõige kardetum lause. Pole tähtis, kui õnnelikud te suhtes olete, ühel hetkel peate siiski tõsiselt rääkima.

Mõnikord võib juhtuda, et jututeema on niivõrd tõsine, et see määrab teie suhte tuleviku. Seetõttu on lihtne mõista, miks osadel paaridel on niivõrd raske omavahel tõsiselt rääkida. Selleks, et teie suhe ei langeks halva suhtluse ohvriks, pea silmas järgmisi nõuandeid, kirjutab Genius Beauty.

Erimeelsused rahaküsimustes

Kui sina eelistad kokku hoida, aga partnerile meeldib raha kulutada, siis hakkavad teie erinevad harjumused ajapikku suhet mõjutama. Kui tegemist on finantsküsimustega, siis tasuks paari nõuannet järgida:

  • Ole realist. Tee kohe alguses partnerile selgeks, et peate kuldse kesktee leidma, mis oleks teie majanduslikku olukorda silmas pidades kõige loogilisem lahendus.
  • Peate mõlemad üksteise finantsharjumusi mõistma, et pikas perspektiivis lahendus leida.
  • Andke üksteisele rahaasjades natuke vabadust, samas pange aga paika, milliste ostude puhul peaks teineteisega nõu pidama.

Muidugi võib parim võimalus olla oma rahaasjad eraldi hoida. Sellisel juhul tasuks kokku leppida, kes milliste väljaminekute eest vastutab ja millal tuleks kulud pooleks teha.

Pinged pereliikmetega

Lahkhelid partneri ja sinu perekonna vahel võivad suuri pingeid tekitada, muutes perekondlikud kokkusaamised ebamugavaks või harvaks. Veelgi hullem - sul tekib alati tunne, et oled kahe tule vahel. Mida teha?

  • Tee kindlaks, milles on probleem. Kas see on seotud mõne sündmuse, vastuoluliste iseloomude või mõlemaga? Kui süüdi on mõni juhtum sinu partneri ja perekonna vahel, selgita välja, kas vabandamisest piisaks ja arutage, kuidas võiksid osapooled ära leppida.
  • Lase partneril rääkida, mis talle muret valmistab seoses sinu perega, aga ütle selgelt välja, et sa ei talu oma pere solvamist. Hoidu «meie» vs «nemad» suhtumisest.
  • Ära sunni partnerit oma perega aega veetma. Vahel on ainsaks lahenduseks inimeste üksteisest lahutamine. Lase partneril otsustada, millal ta on valmis teiega ühinema, ära muuda seda tema jaoks kohustuseks.

Kõige olulisem on partnerile märku anda, et oled tema poolel. Sa ei saa teda sundida, et su vanemad talle meeldiks või vastupidi. Kõige parem on mõlemale osapoolele teise poole kohta häid asju rääkida. Loodetavasti nad mõistavad ise, et neil on midagi ühist: sina.

Seksuaalne ebasobivus

Kõige raskem jututeema on ilmselt see, kui pead partnerile ütlema, et ta ei rahulda sind linade vahel. Seks võib pikaajalises suhtes rutiinseks muutuda, probleem võib peituda ajanappused, väheses seksiisus või mõnes füüsilises häires.

  • Rääkige sellest väljaspool magamistuba. See asetab teid neutraalsele territooriumile - ära kunagi võta seksiga seotud teemat jutuks voodis, eriti pärast seksi.
  • Keskendu oma ihadele, mitte sellele, mida partner valesti teeb. Selle asemel, et öelda «sa ei taha enam üldse seksida», ütle parem «ma igatsen sinuga seksimist».
  • Ole valmis probleemile lahendusi pakkuma, ära pelgalt loetle asju, millega sa rahul pole. Paku välja järgmisi samme, näiteks seksuaalterapeudiga kohtumine või võimalusi, kuidas mehe erektsiooniprobleeme lahendada.

Viimaks, ole kannatlik. Seksuaalelu muutmine võtab aega ja selleks läheb tarvis ilmselt enamat kui vaid üht vestlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles