Klammerduv partner petab suurema tõenäosusega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võiks arvata, et liigselt kiindunud partner nii kergesti üle aisa ei löö, kuid uus suhteuuring tegi selgeks, et selles arvamuses ei tasu väga kindel olla.

Tuleb välja, et need, kes on ebakindlad ja ei suuda oma kallimat usaldada, kipuvad hoopis ise petma, kirjutab Daily Mail.

Florida ülikoolis läbi viidud uuringus jälgiti 200 abielupaari 4 aasta vältel. Sel ajal täitsid osaliselt korduvalt küsimustikke selle kohta, mida nad oma kaaslase vastu tunnevad ja kui kindlalt nad end selles suhtes tunnevad.

Need, kes olid klammerduvamad ja kartsid hülgamist, kippusid ise rohkem petma. Huvitaval kombel selgus, et nende abikaasad petsid samuti suurema tõenäosusega.

Teadlaste sõnul sõltub ebakindlus suhtes suuresti lapsepõlves kogetust. Kindlamad suhted on neil, kes tundsid lapsepõlves, et vanemad hoolitsevad nende eest ja peavad nende heaolu väga tähtsaks.

Need, kes tunnevad end suhtes ebakindlalt, üritavad hoida teatud iseseisvust, et mitte hülgamise korral haiget saada.

Uuringut juhtinud psühholoogi Michelle Russelli selgitusel petavad suurema tõenäosusega need, kes kardavad, et neid jäetakse maha. Paradoksaalselt petetakse neidki rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles