Põhjuseid, miks naised oma sünnipäevi vihkavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised ei pruugi tunnistada, et neile oma sünnipäevad ei meeldi, kuid tegelikult vastab see tõele. Miks tunduvad mehed olevat sünnipäevade suhtes immuunsed, aga naiste jaoks võib järjekordne sünnipäev lõppeda pisaratega?

Miks naised sünnipäevi vihkavad? The Stir teab vähemalt kümmet põhjust.

1. Sünnipäev tuletab meelde, et me saame jälle vanemaks.

Ja tänu meediale ning Hollywoodile pole vanemaks saamisest mitte midagi hullemat.

2. Meie ootused on liiga kõrged.

Me tahame, et sünnipäev oleks aasta kõige ideaalsem päev, mis oleks täis meie hellitamist, sõpradega suhtlemist, uhket pidutsemist ja head toitu. Kui sünnipäevapidu aga ei vasta meie ootustele (ja paljudel puhkudel tasuks küsida, et kuidas see üldse võimalik saaks olla?), siis oleme kahtlemata pettunud.

3. Sünnipäev ei lähe kunagi täpselt plaani järgi.

Kas su parim sõbranna peab kauem tööd tegema või kallim unustab su lemmikrestoranis laua broneerida - ka kõige paremini tehtud plaanid võivad sind alt vedada. Ja kui see juhtub, võtavad naised seda väga isiklikult.

4. Muretseme liigselt selle pärast, et teistel oleks lõbus.

Kuidas kindlaks teha, et sa oma sünnipäeva üldse ei naudiks? Muretse selle pärast, kuidas teised õhtut naudivad. Sa pole võimeline lõõgastuma, kui tunned, et pead terve seltskonna hea tuju eest vastutama.

5. Keegi ei mäleta kunagi, milline tort meile kõige rohkem maitseb.

Kui juba viiendat aastat järjest pole kellelgi meeles, millise maitsega tort on meie lemmik, siis see ajab ikka närvi küll!

6. Sünnipäeval muutub olulisemaks see, mida kõik teised teha tahavad.

Kui minu ettekujutus ideaalsest sünnipäevast on massaaž, koogi söömine ja väike vein, aga kõik sõbrannad käivad peale, et me peame välja tantsima minema, siis kes jääb peale? Tõenäoliselt lähme tantsima ja järgmisel hommikul mõtlen vaid sellest, et järjekordne sünnipäev läks raisku.

7. Keskendume negatiivsele.

Kujuta ette, et sulle korraldatakse kõige ilusam sünnipäev - hommikul on pannkoogid voodis ja sõbrad-tuttavad külvavad sind kinkidega üle. Aga sina suudad terve päeva mõelda vaid sellele, miks üks kindel sõber pole sulle veel sõnumit saatnud ega õnne soovinud. Tundub naeruväärne, kas pole? Aga paljusid naisi segab sünnipäeval just selline asi.

8. See tõstab esile teatud suhete nõrgad küljed.

Tead küll seda üht sõbrannat, kes alati tahab endast rääkida või su elukaaslane, kes on tohutult armukade ega taha, et sa sünnipäeval välja pidutsema läheksid. Sellised asjad kipuvad just sünnipäevadel välja tulema ning tuju rikkuma.

9. Meile tundub, et kõigil teistel peale meie on ideaalsed sünnipäevad.

Aitäh, Facebook!

10. Kardame sisimas, et kedagi ei huvita meie sünnipäev.

Võib-olla on selle põhjuseks see, et sul on suvel sünnipäev ja algkooli ajal polnud kedagi suvel linnas, kes sulle võiks õnne soovida. Paljud naised tunnevad sünnipäeval hirmu, et äkki kedagi ei huvitagi see, et neil on niivõrd tähtis päev ja keegi ei taha seda nendega koos tähistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles