Mida ütlevad unenäod su suhte kohta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti läbi viidud uuring näitas, et naised näevad kõige tihemini unes seda, et mehed jätavad neid maha. Briti naisteportaal Female First rääkis unepsühholoogi Ian Wallace'iga sellest, miks on see sage unenägu ja mida unenäod meile suhete kohta tahavad öelda.

Mis on unenäod?

Unenäod on meie kõige algelisemad eneseväljenduse vormid. Iga päev haarame endasse miljoneid alateadlikke kogemusi, mida me pole võimelised teadlikult töötlema. Kasutame unenägusid loomuliku ja vähest vaeva nõudva viisina, kuidas neid alateadlikke kogemusi mõista ja kuidas tõlgendada potentsiaalset segadust ja paradokse, mida nad endas sisaldavad. Saades teadlikumaks sellest, mida me oma unenägudes loome, õpime paremini tundma ennast, oma vajadusi ja uskumusi.

Miks näevad naised sageli unes, et partner jätab neid maha?

Seda unenägu esineb nii naistel kui meestel, aga naisi kipub taoline unenägu ärkvel olles rohkem mõjutama. Kui naine näeb unes, et partner petab teda, siis on see tavaliselt tingitud sellest, et naisele tundub, justkui ta hakkaks oma mõjuvõimu ja atraktiivsust kaotama. See võib juhtuda siis, kui tema elus toimub midagi, mille tõttu ta kaotab endasse usu. Kahjuks on nii, et igapäevaselt ei julgustata naisi kogu aeg end tõestama, seega võib naine kaotada enesekindluse.

Taoline tunnustamise vajadus võib panna naisi hülgama neid ambitsioone, mis on neile südamelähedased ja siis võib naine alateadlikult tunda, et ta on endale pettumuse valmistanud. Selline unenägu annab märku, et nad on oma võimeid mingit moodi reetnud ja on kaotamas usku oma talenti. See unenägu julgustab neid iseendaks jääma. Seda tehes kaob ka see korduv unenägu.

Miks naised taolisi unenägusid rohkem näevad kui mehed?

Mehed ja naised näevad selliseid unenägusid peaaegu sama tihti, kuid naised räägivad sellest rohkem. Naised mõtlevad taolisele unenäole rohkem, sest see peegeldab nende igapäevast elu, kus nad tunnevad, et peaksid olema enesekindlamad ja rohkem oma oskusi näitama. Aga mida kiiremini naine sellisest ebakindlusest jagu saab, seda kiiremini kaovad ka taolised unenäod.

Miks inimesed usuvad armusuhet puudutavaid unenägusid?

Seetõttu, et kõik tegelased, kelle inimene unenäos loob, peegeldavad teda ennast. Kuigi enamik inimesi usub, et unenäod juhtuvad nendega, siis tegelikult on see vastupidi. Inimene loob ise kõik, mis unenäos aset leiab, kõik tegelased, kohad ja sündmused, millega ta unes kokku puutub. Kõik unenäos esinevad tegelased on peegeldused mõnest personaalsest isikuomadusest, mis on unenäo nägija jaoks võimas või atraktiivne.

Tavaelus tõmbab meid nende inimeste poole, kel on mõni omadus, mida me endale ihkaks. Teised inimesed ei tungi meie unenägudesse. Me ise loome nad, et nad sümboliseeriks omadusi, mis meile meeldivad ja mille pinnal luuakse tihtipeale suhteid.

Miks kasutavad inimesed unenägusid, et tähtsaid otsuseid langetada?

Kui me pöörame suuremat tähelepanu oma unenägudele, saame teadlikumaks sellest, kuidas oma unistusi ja eesmärke teoks teha. Kuna unenägude nägemine on kõige algelisem eneseväljendusvorm, siis on see ka aeg, mil oleme enda vastu kõige ausamad.

Kuidas tasuks partneriga unenägudest rääkida?

Unenäod võivad pakkuda head sissevaadet meie intiimsuhte muidu alateadlikesse osadesse. Unenägude loomulik keel on kujundlik ja kasutab palju sümboleid, seega on kasulik valida kõige kõnekam sümbol, mille oled unenäos loonud ja sellele keskenduda, mitte kirjeldada partnerile ükskikasjalikult kogu unenägu.

Keskendudes kõige võimsamale kujundile, suudad partnerile edasi anda oma unenäo võimsuse. Vastasel juhul võib su unenägu tunduda partnerile igavana, kuigi sinus tekitas see võib-olla kirjeldamatu tunde. Kui tunned unenäos ära kõige võimsama kujundi, siis on lihtsam selle kohta ka partnerilt küsimusi küsida. Pea meeles, et kui sa unenäos näed, et partner petab sind, siis reaalses elus ei pruugi see sugugi tõele vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles