Lugeja kirjutab: miks materdatakse eesti naist ja eesti meest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on olnud palju juttu sellest, mis eesti meestel ja naistel viga on, et nad endale partnerit ei leia. Meile kirjutas oma arvamuse naine, kes kutsub üles sallivusele ja tahab pöörata tähelepanu pigem positiivsetele omadustele.

Viimasel ajal on igapäevasteks saanud erinevad artiklid teemadel à la «Head mehed! Miks eesti naised teid maha jätavad», «10 põhjust, miks eesti mees endale naist ei leia» ja vastupidi. Need on kohe nii populaarsed, et on saanud lausa koha nädala artiklite Top10nes!

Aga miks? Miks me neid loeme ja kirjutame? Igasugused idiootsed tabelid ja punktid, millest me räägime ja targutame. Kas tõesti on eesti mehed ja naised nii madalale langenud, et hakkame teineteist avalikult materdama? Ilmselt on taolise «artikli» kirjutaja see, kes on oma kaasaga parasjagu riius, suure draamaga lõplikult lahku läinud või see kes tahab anda loetud «teosele» vastulööki, aga kas see on piisav põhjus, et hakata kogu nais- või meessugu ühte patta panema? Me kõik oleme kogenud tülisid, sõnasõdu, lahku- ja kokkukäimisi, see on elu osa, loomulikult. Aga kas seda ei saa väärikalt teha?

Nii nagu terve mõistusega inimene ei võta oma eraelu ja probleeme tööle kaasa, ei peaks väärikas inimene ka oma kurbade kogemuste põhjal terve riigi mehi/naisi avalikult siunama. Me ju elame nende samade inimestega koos, saame hästi läbi, naerame koos ja lõbutseme. Ja siis - põmm! Midagi läks nihu ja kõik maailma rahvad on selles süüdi - sinu probleemis, sinu valus ja sinu kurbuses.

Hingeelu on tõepoolest keeruline, aga kas selle asemel, et enda ümber kõiki maha teha, ei oleks targem mõnda asja omavahel lahendada? Väga veider on lugeda, kuidas eesti naine on lohakas, võlts, loll, kirjaoskamatu, laisk, litsakas...ja seda kirjutab mees, kes tõenäoliselt loodab kunagi endale kallima leida. Või siis, et eesti mees on ajudeta, joodik, kobakäpp, paks, laisk, suguvõimetu ja igav.

Kallid naised, mul on tõesti raske uskuda, et teie teele vaid sellised isendid on sattunud, aga ärge muretsege, terve ilm ei ole selline. Eesti mees ei ole tõesti võib-olla itaallase moodi romantiline, venelase moodi tähelepanelik, rootslase moodi rikas ja koopainimese moodi osav, aga nendes on väga palju head. Ja eesti naine ei ole võib-olla nii töökas ja karjäärile motiveeritud kui mõne suurriigi naine ja ehk ei ole ta ka nii tuline ning särtsakas nagu latiinotarid, aga te ju armastate meid!

Miks ma ei saa lugeda artiklit teemal «Miks eesti mehed/naised on nii head!?» ja «10 põhjust, miks ma armastan eesti mehi/naisi»? Ilmselgelt pöörame me liiga vähe tähelepanu headele asjadele, selle asemel leiame pea igas sõnas, liigutuses ja inimeses midagi halba.

Niikaua kuni me ei lase lahti eelarvamustest, halbadest kogemustest ja enesekesksusest, ei suuda me nautida seda head, mida meile pakutakse. Olgem mõistlikud ja sallivamad ja peame meeles, et alati ei ole igas halvas süüdi keegi teine - ehk on ka meil endil mõni viga, mida annaks parandada?

Aastatuhandeid on mehed ja naised koos eksisteerinud ja teineteist täiendanud, ärme siis lõhu seda ketti ja leiame ikka häid sõnu ka mida teineteisele öelda!

Hea lugeja, kas Sina tahaksid positiivses võtmes kirja panna põhjuseid, miks eesti mees ja naine on hea partner? Kirjuta ja võida auhindu! Vaata lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles