Habemega naine jätab Movembri puhul raseerimata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Novembrikuu vuntsikampaania on saanud omamoodi traditsiooniks. Paljud mehed kasvatavad endale vuntsid, et tähistada Movembrit, mille eesmärk on juhtida tähelepanu meeste tervisele ja eesnäärmevähiga seotud riskidele. Sel aastal otsustas kampaaniaga liituda ka Briti naine Sarah O'Neill, kel hormoonihäire tõttu kasvab habe.

Heategevuse nimel otsustas ka 29-aastane Sarah jätta novembris habeme raseerimata, et purustada müüti, nagu kasvas vaid meestel näokarvad, vahendab Daily Mail.

Sarah’l on polütsüstiliste munasarjade sündroom, mistõttu on tal raske hoida tervislikku kehakaalu, tal on ebaregulaarne menstruaaltsükkel ning ühe sümptomina kasvab tal ka habe.

«Varem ma väga häbenesin seda, vend narris mind ja kutsus mind raseerija järgi Mac3’ks,» rääkis ta. «Lõpuks sai mul sellest kõrini ja ma pidin leppima, et see häire on osa minust. Olen nüüdseks aru saanud, et ma ei pea seda häbenema.»

«Ma tahan, et inimesed mõistaksid, et ma ei ürita olla mees ja ma ei saa oma olukorda kuidagi muuta,» nentis ta. «Kõik, kellele olen oma plaanist rääkinud, on olnud väga toetavad ja minu üle uhked.»

Varem pole Sarah kunagi oma habemel pikalt kasvada lasknud. Kuna ta on blond, on ka näokarvad väga heledad, kuid karvakasv lõual on siiski väga tihe. Tavaliselt kasutab ta karvaeemalduseks spetsiaalset kreemi või raseerib lõuga nagu mehedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles