Pulmade korraldamine tekitab meestes suuremat stressi kui naistes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi tundub, et pulmade puhul jääb lõviosa korraldamisest naiste õlule, on paljud mehed siiski arvamusel, et pulmade korradamine on nende jaoks stressirohkem kui naiste jaoks.

Värske uuring näitas, et üks mees neljast väidab, et tähtsaks päevaks valmistumine on kõige stressirohkem asi, mida nad oma elus on teinud, kirjutab Daily Mail.

Võrdluseks võib tuua selle, et naiste puhul arvab sama vaid üks naine kuuest. Naiste sõnul tekitab suuremat stressi neile näiteks lapse saamine või uude kohta kolimine.

Kuigi pulmade korraldamine ei mõju naistele nii nagu meestele, tunneb siiski suur hulk naisi enne pulmi ärevust. Uuringust selgus, et ärevust tekitavad suurel määral sõbrad ja perekond.

Kõige keerulisem ülesanne pulmade korraldamisel on otsustamine, keda kutsuda, sest peaaegu pooled abielluvatest paaridest (44 protsenti) muretseb kõige rohkem külaliste nimekirja pärast.

Teine suur mureallikas on eelarvest kinnipidamine (38 protsendi paaride jaoks) ja kolmandale kohale tuli sõprade ja pereliikmete lõbustamine pulmas (35 protsendi paaride jaoks).

Probleeme tekitavad ka uudishimulikud pereliikmed (24 protsendi paaride jaoks) ja korraldamisse sekkuvad ämmad (23 protsendi paaride jaoks).

Uuring, milles osales 2000 meest ja naist, näitas, et taolised pinged võivad ähvardada rikkuda tähtsa päeva ning annavad abielule halva alguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles