Uuring: süsivesikute poolest rikkaid toiduaineid seostatakse depressiooniga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harvardi ülikoolis läbi viidud uuringus vaadeldi 12 aasta jooksul 43 000 naise toitumisharjumusi ning tehti kindlaks, et naiste lemmiktoidud võivad lisaks füüsilisele tervisele mõjutada ka vaimset tervist.

Teadlased analüüsisid naiste menüüsid ja selgus, et naised, kes sõid rohkem punast liha, pastat, saia ja kartulikrõpse kogesid 29-41 protsenti suurema tõenäosusega depressiooni, kui naised, kes tarbisid rohkem veini, kohvi ja lehtköögivilju, kirjutab Yahoo! Shine.

Täpselt pole aga teada, kuidas süsivesikute poolest rikas toit on depressiooniga seotud. Teadlased pakkusid välja, et ehk on asi selles, et depressiooni kogevad naised otsivad nn lohutustoiduaineid.

Kuidas toituda, et vaimse tervisega ei esineks probleeme? Teadlased soovitavad Vahemere dieeti, milles on rikkalikult oliiviõli, kala ja juurvilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles