Miks pole mees veel su kätt palunud?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas ootad, et mees sulle sõrmuse kingiks ja sind oma naiseks paluks? Siin on kümme põhjust, miks ta seda veel teinud pole, kirjutab MSN Living.

Te juba elate koos. Teil on ühine kodu. Teil on lapsed. Te maksate ühiselt arveid. Teete koos süüa, koristate ja elate nagu abiellunud. Mõnikord isegi arvatakse, et te oletegi abielupaar, kuid siis ütleb mees kiirelt, et oled endiselt tema tüdruksõber. Sa oled vabatahtlikult võtnud abikaasa rolli ja käitud vastavalt, milleks veel see sõrmus?

Ta on juba abiellumise välistanud, kuid sa keeldud teda kuulamast. Paljud mehed ütlevad suhte alguses, et nad ei taha abielluda. Ta on võib-olla seda väljendanud mõnel järgmisel viisil: «Abielu pole kõigi jaoks!», «Minu vanemad polnud abielus ja mind see ei mõjutanud» või isegi «Kallis, ma armastan sind, aga ma pole huvitatud abiellumisest.» Aga sa käid talle ikka peale, sest oled kindel, et sina oled naine, kes teda muuta suudab. Pea meeles, et ükskõik kui suur hulk armastust ei suuda panna inimest tegema seda, mida ta üldse teha ei taha.

Sa oled kohustus. Mida vanemaks mehed saavad, seda analüütilisemalt nad suhtuvad naise väärtusesse. Kas sul on võlgasid? On sul lapsi, kelle isa on keegi teine? Paljude meeste jaoks on need olulised asjad ja nad võivad abieluettepaneku teha vaid juhul, kui nad näevad, et olukorrast oleks neil ka midagi võita, mitte vaid kaotada.

Ta ei võta teie suhet tõsiselt. Võib-olla oled just sina see tüdruk, kellele ta helistab siis, kui ta tahab natuke lõbutseda. Võib-olla kutsub ta sind ärireisidele kaaslaseks, aga kui jõuate reisilt tagasi, lähevad teie teed lahku. Põhimõtteliselt annab mees sulle sel viisil märku, et te võite koos lõbutseda, aga midagi enamat ta ei taha.

Sa ei meeldi ta emale. Kui mees kasvas üles kodus, kus emal või vanaemal oli tugev sõnaõigus, siis kuulab ta neid tõenäoliselt ka täiskasvanuna. Kui sa ei meeldi mehe perekonnale, siis võidki sa jääda vaid tüdruksõbra staatusesse.

Sa oled tüütu. Kui sinu sõnad või teod ajavad meest vaid närvi, siis pole ühtki põhjust, miks ta peaks tahtma pikemas perspektiivis oma elu sinuga siduda.

Ta ei austa sinu piire. Suhte alguses andsid mehele teada, et sul on omad reeglid ja standardid. Kuid mõne aja möödudes oli mees kõiki neid reegleid rikkunud ja sa pidid oma standardeid muutma, et mehega koos olla. Mis veelgi hullem, sa ei olnud võimeline oma esialgsetest põhimõtetest kinni pidama ega neid mehele meelde tuletama. Sa pole loonud mitte potentsiaalset abikaasat, vaid suure kiusupunni.

Ta kardab pühenduda. Talle sobib see, et ta kutsub sind oma naiseks, ta armastab sind ja tahab sinuga koos olla, aga kui rääkida abiellumisest, tunneb mees ebamugavust. Kartus pühendumise ees võib olla suureks probleemiks, mis mõjutab paljusid mehi, eriti neid, kes on varem oma elus kaotanud armastatud inimese.

Talle tundub, et sa ei vaja teda. Iga inimene tahab tunda, et ta on tähtis. Suhtes olles on oluline teada, et sa oled oma partneri jaoks tähtis. Kui talle tundub, et sa ei vaja teda, siis miks peaks ta kaaluma sinuga abiellumist?

Ta pole abiellumiseks valmis. Abiellumine on tõsine asi. Tuleb au anda neile, kes on suutnud analüüsida seda, kas partner on nende jaoks õige kaaslane ja samas jõudnud arusaamisele, et nad ise on abiellumiseks valmis. Uuringud on näidanud, et õigeid hinnanguid saab hakata andma siis, kui olete juba 1-2 aastat kohtingutel käinud ja koos olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles