Lastearstid soovitavad piirata laste nutitelefoni ja interneti kasutamist

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika lastearstide akadeemia poolt hiljuti välja antud raporti järgi peavad lapsevanemad piirama laste nutitelefoni ja interneti kasutamist kahele tunnile päevas.

Uue raporti järgi üha enam lapsi säutsuvad, sõnumineerivad ja surfavad internetis ning nende magamistubades on sülearvutid, mille kasutamist seostatakse näiteks küberkiusamisega, kirjutab healthland.time.com.

Lastearstide akadeemia on lapsevanematele meelde tuletanud, et laste magamistubades ei tohiks olla telerit, kuid uue raporti kohaselt tuleks kontrollida ka seda, et laps päeva jooksul liiga palju nutitelefoni või arvutit ei kasutaks.

Uuringud on näidanud, et lapsed vaatavad erinevaid seriaale internetist ja vestlevad sõpradega arvuti vahendusel hiliste öötundideni. Lastearstide akadeemia väljendas muret, et vanemad ei sea lastele tehnikavidinate kasutamisel mingeid piiranguid, kuigi neist oleks lastele kasu. Lisaks tasuks lastele selgitada, mida sobib sotsiaalvõrgustikes avaldada ja mida mitte.

Lastearstide akadeemia hinnangul tuleks lastel lubada nutitelefone ja arvutit kasutada kaks tundi päevas ning seejärel peaks laps need välja lülitama, kui ta ei tee just mõnda koolitööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles