Kas sina hingad õigesti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik inimesi suhtub hingamisse samamoodi nagu tantsimisse: me arvame, et teeme seda õigesti, kuigi tegelikult ei tee. Hingamine on loomulik ja automaatne tegevus, millele me sageli ei mõtle.

Tõenäoliselt mõtled tihemini isegi sellele, kuidas sa tantsupõrandal välja näed kui hingamisele. Aga sa ju tead, kumb neist on olulisem. Õigesti hingamine ja selle jaoks aja võtmine muudab su enesetunde paremaks ja annab nooruslikuma välimuse, kirjutab Yahoo! Shine.

Enne, kui hakkad väitma, et tead täpselt, kuidas õigesti hingata, tee väike katse. Vaata kahe hingetõmbe ajal otse ette. Seejärel vaata kahe hingetõmbe ajal alla. Kas tajusid muutust? Ilmselt mitte. Seda seetõttu, et enamik inimesi teeb lühikesi, pealiskaudseid hingetõmbeid, mis tulevad rindkerest.

Kopsud on võimelised sisse hingama kuni 6 kvarti (umbes 5,6 liitrit) õhku minutis, aga kui sa ei kasuta neid nende kogu potentsiaali ulatuses, siis ei saa sa pooltki sellest kogusest. Oluline on hingata läbi diafragma, mis võimaldab kopsudel täielikult laieneda.

Siin on kolm sammu, kuidas (uuesti) õigesti hingama õppida:

1. Lama selili põrandal. Pane üks käsi nabale ja teine rinnale.
2. Hinga aeglaselt sisse, täida oma kopsud viie sekundi jooksul. Loe oma peas sekundeid. Su kõht peaks selle käigus tõusma, naba liigub ülespoole, selgroost eemale. Rind laieneb ülespoole ja külgedele.
3. Kui tundub, et kopsud on õhku täis, hinga aeglaselt välja, loe peas seitsmeni. Keskendu sellele, et su naba liiguks taas alla ja kopsud saaksid õhust täiesti tühjaks.

Korda seda harjutust kaks korda päevas. Tee hommikul kümme sügavat hingetõmmet ja õhtul ka kümme, et oma kopsude ja veresoonte tööd paremaks muuta, oma keha hapnikuga täita, mürke kehast väljutada ja stressi leevendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles