Meeste ja naiste kümme suurimat erutajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti meelelahutusbrändi Mecca tellitud küsitlusega tehti selgeks, mis mehi ja naisi kõige rohkem erutab, ehk mis neid voodilinade vahele hullama kutsub, vahendab Daily Mail.

Naiste kümme suurimat erutajat

  1. Kaalu langetamine
  2. Värske voodipesu
  3. Raha võitmine
  4. Tüdrukuteõhtu väljas
  5. Kuum vann
  6. Tööüritus või töö jõulupidu
  7. Uus soeng
  8. Meikimine
  9. Jõusaalitreening
  10. Töövõit/tööl suure ülesandega hakkama saamine

Meeste kümme suurimat erutajat

  1. Õhtu sõpradega väljas
  2. Värske voodipesu
  3. Kuum vann
  4. Raha võitmine
  5. Lemmikspordimeeskonna võit
  6. Kaalu langetamine
  7. Jõusaalis treenimine
  8. Sportautoga sõitmine
  9. Töövõit/tööl suure ülesandega hakkama saamine
  10. Kodu koristamine

Psühholoogi ja seksuoloogi Tracey Coxi selgitusel mõjub võitmine erutavalt nii meestele kui naistele adrenaliini tõttu. «Võitmine tõstab seksuaaliha mõlema soo puhul. Olgu tegu bingovõidu või spordiga, mõlemal juhul toob see inimesele kasu ja see soodustab õnnetunnet. Võidutahe kuulub inimese peamiste instinktide hulka, see tagab meie liigi ellujäämisvõimaluse,» selgitas ta. «Tänapäeval ilmneb see sellest, et inimene, kes võistleb ja võidab, saavutab kõrgema sotsiaalse staatuse, enamasti on tal rohkem raha ja ta on vastassoole ahvatlevam.»

Psühholoogi sõnul hakkab võidu järel süda kiiremini lööma, kõhus on tunda «liblikaid», tuju läheb heaks ja see mõjub erutavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles