Kuidas õiget partnerit leida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Härra Õige otsimine pole kunagi lihtne. Alates ühistest huvidest kuni arusaamiseni, et saad seda inimest elu lõpuni usaldada - õige partneri valimisel tuleb nii mõndagi silmas pidada.

Õige partneri valimine on väga oluline õnneliku abielu jaoks. Siin on mõned nõuanded, mida tasuks partneri valikul meeles pidada, kirjutab iDiva.

Otsi inimest, kellega saad kergesti sideme luua. Väga oluline on leida partner, kellega on lihtne vestlust alustada. Sel viisil võid kindel olla, et tegemist on inimesega, kellega teil on ühised huvid, millest saate lõputult rääkida.

Potentsiaalsel partneril võiksid olla samad huvid, mis sinul. Kui leiad partneri, kellele meeldib sarnaste asjadega tegelda nagu sinule, siis teed iseendale suure teene. Pea meeles, et teie huvid ei pea täpselt kattuma, kuid need võiksid olla sarnased. Kui otsid partnerit, kellega elu lõpuni koos olla, on tähtis, et teil oleks ühiseid huvisid. Ent samas tasuks silmas pidada ka seda, et väikesed erinevused muudavad elu huvitavaks.

Sinu ja partneri eesmärgid võiksid sarnased olla. Kui sina oled väga mugava elustiiliga, ent partner on inimene, kes pingutab viimse piirini ja annab alati endast maksimumi, siis võib teie abielu keeruliseks muutuda. Peaksid analüüsima seda, kuidas sina ja partner erinevaid olukordi ning probleeme lahendate.

Teatud standardid võiksid olla, mida järgida. Kui hakkad kaaluma, kas üks või teine partner oleks sulle õige, võta arvesse enda ja oma perekonna standardeid. Kuigi tänapäeval ei pea enam partnereid valima selle järgi, kes millisesse sotsiaalsesse gruppi kuulub, võib probleeme tekitada see, kui sinu ja partneri taust ning väärtushinnangud on täiesti erinevad.

Peaksite teineteist austama. Ilmselgelt ei saa oma elu koos veeta inimesega, kes ei austa sind ega su unistusi/eesmärke või su iseloomu. Partneriks tasuks valida inimene, kes sind tunnustab, austab ja toetab.

Kas potentsiaalne partner on usaldusväärne? Tänapäeval on väga tähtis leida oma kõrvale inimene, keda sa saad usaldada. Te ei saa õnnelikult koos elada, kui te ei usalda ega usu teineteisesse.

Veetke koos aega. Täpselt nagu ühised huvid on olulised, on oluline ka see, et partneril oleks sinu jaoks aega ja et te tahaksite koos aega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles