Jahihooaja pajaroog kadakamarjade ja tähtaniisiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hanna Maran

Kui teil õnnestub saada metsloomaliha, proovige Tartu Antoniuse Gildi maitseelamuste koja catering-köögi perenaise Ann Ideoni hautist kadakamarjade ja tähtaniisiga.

Kui sügisese jahihooaja sarved hüüavad, on paslik üles otsida oma tutvusringkonna jahimehed ja osake saagist endale kaubelda – põder, metskits või -siga, selleks hautiseks sobivad kõik. Lisaks tuleb kappidest üles leida natuke juurikaid, veini, moosi, tomatipastat ja maitseained. Allolev retsept on tehtud metskitse ja tähtaniisiga, kuid variatsioone on rohkem – näiteks metssiga apelsinimoosi ja tähtaniisiga, põhjapõder pohlamoosi ja väikse tšilliga.

Metskitsehautis kadakamarjade ja tähtaniisiga

Neljale-viiele sööjale

•    1 kg metskitseliha

(sobib ka põdra- ja metssealiha)

•    2–3 porgandit

•    3 küüslauguküünt

•    1 suur sibul

•    300 ml veisepuljongit

•    300 ml punast kuiva veini

•    100 g tomatipastat

•    100 g moosi (pohl, vaarikas, segumoos)

•    10 kadakamarja

•    2 tervet tähtaniisi tähte

•    õli, soola, pipart

Lõika liha ca 1,5 cm paksusteks viiludeks ja pruunista pannil kõigist külgedest. Maitsesta viilud soola-pipraga.

Lõika porgand väikesteks kuubikuteks, haki sibul ja küüslauk ning prae need haudepotis kergelt läbi. Lisa praetud kitseliha viilud ja ülejäänud komponendid. Hauta ca 2 tundi pliidil madalal kuumusel, kuni liha on pehme ja kaste paksenenud. Kontrolli maitset.

Serveeri aurutatud või küpsetatud köögiviljade ning kuskussi või eksootilisema bulguri või kinoaga, samuti sobib vana hea ahjukartul.  Juuresoleva roa kõrval on aurutatud lillkapsas, küpsetatud maguskartul ja kinoa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles