Muuda oma suhe paremaks kolme lihtsa sõna abil

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed unustavad mõnikord ära, kui oluline on suhtlemine hea paarisuhte jaoks. Kõigest kolme lihtsa sõna abil on võimalik naiste libiidot tõsta ning see on väärtuslik suhtenõu nii meestele kui naistele.

Millised on need kolm imelist sõna? Lihtne: räägi mulle veel. Seda sa ilmselt ei osanud arvata või mis? Mehed ei ütle seda teineteisele ilmselt kunagi, aga neid sõnu meeldib naistele kahtlemata kuulda, kirjutab YourTango.

Miks? Mehed räägivad reeglina:

  • andes edasi fakte ja konkreetset informatsiooni;
  • arutades probleemi, mille kallal nad on töötanud ning otsides sellele lahendust.

Naised räägivad aga:

  • andes edasi fakte ja informatsiooni;
  • avastades ja tundes end piisavalt enesekindlalt selle osas, mida ta öelda kavatseb (mõeldes kõva häälega);
  • luues intiimsust teiste inimestega;
  • välja selgitamaks, mida teised neist mõtlevad ja üldiselt nende vastu tunnevad;
  • analüüsides oma tundeid.

Kujuta ette, et naise stress on kui vett täis klaas, mis on ääreni täidetud tunnetega. Enamik naisi vabaneb stressist sellest rääkides. Kui naine räägib teise naisega, on neil kahekesi piisavalt aega, et kõike analüüsida, sest teine naine teab, et tema stressis sõbrannal hakkab pärast seda parem.

Kui stressis naine räägib aga mehega, siis nii hästi ei pruugi minna. Mehed on pigem tegudele keskendunud. Mees küll tahab naise enesetunnet parandada, seega probleemi kuuldes tahab ta sellele kahtlemata lahendust pakkuda. Iroonilisel kombel võib sel olla aga soovitule vastupidine toime. Naise enesetunne ei parane, ta võib hoopis vihaseks saada.

Siin on üks näide. Naine tuleb tööpäeva lõpus koju ja ütleb: «Liiklus oli hullumeelne, mul võttis nii kaua aega, et koju jõuda.» Mees võib aga kohe hakata lahendusi pakkuma, näiteks: «Miks sa teist teed pidi ei tulnud?», «Kas sa ei kuulanud enne töölt lahkumist liiklusteateid?», «Ma tulin just sama teed kaudu ja liiklus oli täiesti normaalne».

Mehe jaoks on kõik need vastused täiesti neutraalsed, aga naise jaoks võivad need pigem kõlada süüdistustena ning tõenäoliselt saab naine pahaseks ja vastab midagi stiilis: «Sa ei mõista, kui kohutav see liiklus oli!», «Sellest pole abi!», «Sa ei kuula mind!».

Naise klaas on ääreni emotsioone täis, sinna ei mahu sel hetkel lahendused. Kuigi mehe kavatsus oli naise enesetunnet parandada, pole lahenduste pakkumisest kasu. Alternatiiviks naise probleemi lahendamisele on tema kuulamine. Kui sa räägid naisega, ürita edasi anda mõtet, et sa tahad teda veel kuulata. Naise enesetunne paraneb ja ta tunneb, et sa hoolid sellest, mida tema tunneb. Kuidas olla hea kuulaja? Kuidas tekitada naises tunnet, et sind huvitab see, mis talle muret valmistab?

Oluline on korrata seda, mida naine ütleb. Kui ta kurdab, et tal on kohutav ülemus, ära soovita naisel uut töökohta otsida. Ütle parem: «Ma olen nõus, et sul on kohutav ülemus». Ütle seda nii, et rõhutad samu sõnu, mida nainegi. Kui naine ütleb, et ta on väsinud, sest oli terve päeva lastega kodus, ära paku välja, et võiksite lapsehoidja palgata. Korda naise sõnu, öeldes: «Ma näen, et sa oled väga väsinud, sest veetsid terve päeva lastega kodus.»

Selline suhtlusviis näitab naisele, et sa kuulad teda ja mõistad tema tundeid. Tema enesetunne paraneb ja ta suhtub ka sinusse paremini. Nii et tegemist on kahepoolse võiduga. Kogu selle asja eesmärgiks on see, et naine saaks oma «stressiklaasi» tühjendada.

Kui naine tunneb end piisavalt hästi, tänab ta sind ja lisab, et ta enesetunne on juba parem. Või ütleb ta midagi sellist: «Aitäh, mul hakkas kohe parem. Mida ma oma ülemuse suhtes sinu arvates peaks tegema?» Alles siis on õige aeg hakata naisele erinevaid lahendusi välja pakkuma. Sel hetkel on ta valmis su nõuandeid kuulama ja hindab neid. Kui naine tunneb, et temast hoolitakse, on ta rohkem huvitatud ka seksist ja intiimsusest.

Väike nõuanne ka naistele - kui te soovite, et mees teid kuulaks ega hakkaks kohe võimalikke lahendusi otsima, käituge järgnevalt:

  • võta hetk aega ja selgita partnerile, et sa tahad lihtsalt rääkida;
  • ütle talle, et sa hindaksid seda, kui ta kuulaks sind;
  • palu temalt, et ta su jutule vahele ei segaks;
  • kui oled lõpetanud, täna teda kuulamise eest ja ütle, et tunned end paremini.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles