Uus burgeritrend – ramenburger

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõigepealt vallutas uut tüüpi burger augustis New Yorgi, siis ülejäänud Ameerika ja nüüd levib toiduhitt kulutulena kogu maailmas. Saage tuttavaks: ramen- ehk nuudliburger, mille autoriks on Jaapani päritolu kokk ja nuudlimeister Keizo Schimamoto.

Põhiline, mis seda Aasia ja Ameerika toidukultuuri kokku sulatavat burgerit harjumuspärasest eristab, on see, et tavalisi nisujahust kuklipoolikuid asendavad seesamiõliga niisutatud ramen-nuudlitest vormitud ümarad pätsikesed.

Täidised võivad erineda, veisepihvi võib segada sojakastet ja nuudlipätsikeste tegemiseks leidub internetis küllaga retsepte. Näiteks keedate nuudlid, segate munaga, vormite anuma põhjas ümaraks-lamedaks, praete mõlemalt poolt ja panete kahe nuudlipätsi vahele just seda, mida hing ihkab.

Eestis seda veel ei pakuta, kuid lähim koht, kust uudisburgerit saab, on Turu ja Stockholmi vahel kruiisitav Viking Line’i laev Grace. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles