Noor õpetaja kaotas õpilase halvustava kommentaari tõttu 50 kilo

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Algkooli õpetaja Jordanna Booth kaalus peaaegu 115 kilogrammi ning töötas 3. klassi õpetajana, kui kuulis klassis üht poissi tema kehakaalu kommenteerimas. Naine sai sellest inspiratsiooni, et kaalus alla võtta.

Booth meenutas intervjuus Daily Mailile: «Olin selles koolis vaid kolm päeva töötanud. Kuulsin ühel päeval pealt, kuidas üks väike poiss ütles teisele: «Miss Booth on paks». Terve klass kuulis seda ja kõik lapsed hakkasid naerma. Ma teadsin, et oleksin pidanud neid korrale kutsuma, aga ma tundsin häbi.»

«See oli täielik šokk. Ma mõtlesin, et olen nii paks, et isegi lapsed naeravad mu üle.»

22-aastane naine otsustas osa võtta 18 kuud kestvast kaalulangetamisprogrammist, mille käigus tuli tal loobuda oma lemmikutest kartulikrõpsudest ning muuta oma toitumine tervislikumaks.

Teda toetas personaaltreenerina töötav elukaaslane Sam Bullows. «Sam ütles mulle, et mu suurus polnud tema jaoks üldse oluline ja ma tean, et ta mõtles seda tõsiselt, aga ma ise tundsin, et oled hiiglaslik ja eemaletõukav. Õpilase kommentaar tõukas mind otsustavaid samme astuma.»

Kuu aega hiljem tähistas Jordanna aastavahetust koos elukaaslasega ning hiljem sellest õhtust pilte vaadates oli naine šokeeritud. «See oli minu jaoks viimane piisk. Ma nägin piltidel tõesti kohutav välja. Ma teadsin, et pean midagi ette võtma, et liigsetest kilodest vabaneda. Ma olin alati teadlik olnud oma suurusest, aga üritasin ignoreerida fakti, et ma nii suureks olin lasknud endal muutuda,» rääkis Jordanna.

Noor naine meenutas, et vähemalt kolmel korral nädalas oli tal kombeks rasvast kiirtoitu süüa. «Ma kasutasin iga võimalust, et toiduga patustada. Õpetajakoolituse ajal näksisin pidevalt kas krõpse, šokolaadi või küpsiseid.»

«Ühel hetkel sain aru, kui halvad mu toitumisharjumused olid. Pole ime, et ma paksuks läksin, kui ma kogu aeg ainult rämpsu sõin,» sõnas Booth.

Lisaks muutustele menüüs, hakkas naine koos elukaaslasega pikki jalutuskäike tegema ja ujumas käima. «Kui kaal langema hakkas, tundsin ma end hoopis teise inimesega.»

Enne kaalulangetamist sõi Jordanna hommikuks näiteks peekonivõileiva või kausitäie kakaomaitselisi hommikusöögihelbeid. Lõunaks ostis ta poest pitsat või pirukaid. Õhtuti armastas naine süüa krõpse dipikastmega. Toitukordade vahel näksis ta šokolaadi, koogikesi või küpsiseid.

Nüüd on tema hommikusöögilaual puder ja puuviljad. Lõunaks sööb naine koorega küpsetatud kartulit värske salati ja ubadega. Õhtusöögiks valmistab ta kõige tihemini pastat Bologna kastmega. Magusad ja soolased vahepalad on asendatud puu- ja juurviljadega.

Jordanna lõpetas sel aastal õpetajakoolituse ning otsib püsivat tööd. Naine on õnnelik juba saadud reaktsioonide üle. «Paar endist kursusekaaslast ei tundnud mind äragi, sest ma näen niivõrd teistsugune välja. Nad ei uskunud, et see olen mina, ma pidin neile vanu fotosid näitama. See tekitas minus uhkust oma saavutuste üle.»

Jordanna on oma õpilasele selle kommentaari eest tänulik, sest tunneb end nüüd väga hästi. «Kui poisid nüüd klassis mu seljataga itsitavad, siis mulle on öeldud, et see on seetõttu, et nad on minusse armunud,» naeris noor õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles