Kas madalama häälega mehed on halvemad partnerid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Madala häälega meestel on naistele lihtsam muljet avaldada, sest naistele meeldib sügav ja karune mehehääl. Ent uus uuring tegi kindlaks, et madala häälega mehed ei ole tõsiselt võetavad partnerid ja sobivad naiste arvates vaid lühiajaliseks suhteks.

Kanadas Ontario osariigis asuva McMasteri ülikooli teadlased on eelnevalt uurinud seda, kas madala häälega meestel on lihtsam naisi võluda. Selgus, et on. Seejärel võtsid teadlased vaatluse alla selle, kas madala hääle (ja tõenäoliselt suurema testosterooni tasemega) mehed petavad oma partnereid rohkem. Selgus, et jah. Kuna teadlastele jäi selgusetuks, miks naised mehisema häälega mehi eelistavad, kuigi on teada, et need mehed võivad osutuda petjateks, otsustati korraldada uus uuring, kirjutab healthland.time.com.

Uues uuringus paluti naistel kuulata meeste hääli ning küsiti seejärel, kas kõnelenud mees on naiste arvates truu kaaslane. Seejärel uuriti, kas naine tahaks selle mehega olla pikas või lühikeses suhtes. Teadlased selgitasid, et lühikese suhte all peetakse silmas üheöösuhteid.

Madalama häälega mehi eelistati pigem lühiajalisteks suheteks, ent seda tegid teadlikult vaid need naised, kes olid eelnevalt väljendanud, et madal hääl on mehe puhul seotud ebausaldusväärse käitumisega. Naised, kes ei seostanud madalat häält petmisega, eelistasid madala häälega mehi pikemate suhete jaoks.

Teadlased järeldasid, et mõned naised on jõudnud arusaamisele, et macho'likumad mehed on suurema tõenäosusega petjad ning seetõttu ei võta naised macho'liku häälega mehi tõsiste partneritena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles