Aldo Järvsoo esitleb Tallinna moenädalal kollektsiooni «Leegitsevad Kuningannad»

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel korral sütitab Aldo Järvsoo Tallinna moenädala laval punaste kleitide revolutsiooni – vastuvaidlemist mittesallival toonil, nii nagu seda vaid punane suudab. Sõna saab nii end alati kehtestav lipupunane, loojuva talvepäikese kirgas vaarikapunane või salapära peitev sügavpunane. Kvaliteetsed materjalid – siidsatiin ja villakrepp – lubavad anda edasi iga punase varjundi.

Aldo Järvsoo vormikeel on ikka kuninglik – voogav, kuid ometi selge vormiga. Ta räägib moe keeles ühe lossi hämaras talvekõleduses aset leidvast draamast, kus osalisteks nii verevaesed printsessid kui kummituslikud sarimõrvad.

Aldo Järvsoo on juba enam kui 20 aastat kirgliku järjekindlusega tulnud umbes kaks (mõnikord ka kolm või lausa neli!) korda aastas välja värske ja üllatava kollektsiooniga. Ta lihtsalt ei saaks teisiti, sest armastab moe loomist nagu ei midagi muud. Tallinna moenädalal näidatav kollektsioon on tema 40. oopus kirjus loomepalangute reas.

Koos kleitidega on laval ka Tanel Veenre uued ehted «Paradiisiviljade» kollektsioonist, mis saanud inspiratsiooni Aldo värvide mängust. Seekordsete viljade põsed on sarnaselt rõivastega küpsenud kõikvõimalikes punastes toonides.

Sama kollektsiooni esimesed tulilinnud rippusid üleval ka moenäitusel KAAMOS ning saavad tuleristsed ka juba St Petersburgi Aurora moenädala ühe finaal-show’na 20. oktoobril.

Aldo Järvsoo kollektsiooni «Leegitsevad Kuningannad» esitlus Tallinn Fashion Weeki raames toimub 24. oktoobril kell 21.00 Salme kultuurikeskuses.

Aldo Järvsooga koos esitleb oma värskeimat loomingut ka tema Embassy of Fashion ateljeekaaslane Ketlin Bachmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles