Heas vormis kolme lapse ema süüdistatakse ülekaaluliste alandamises

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kolme poja ema, Los Angelesist pärit Maria Kang (32) postitas aasta tagasi Facebooki foto (vaata SIIT!) endast koos lastega, mille peale on suurelt kirjutatud «Mis on sinu vabandus?». Pilt on kogunud üle 17 000 kommentaari, milles kiidetakse teda inspiratsiooni eest, kuid ka süüdistatakse solvamises ja kiusus.

Pildil paljastavates treeningrõivastes poseeriv naine juhib kodust fitnessiga tegelevat mittetulundusühingut. Tema kolm poega (pildi valmimise ajal 3-aastane, 2-aastane ja 8-kuune) on sündinud väga väikese vahega, kuid sellele vaatamata on Maria väga heas vormis, kirjutab Daily Mail.

Maria Facebooki-foto all on palju vihaseid kommentaare, milles süüdistatakse teda ülekaaluliste naiste alandamises. Näiteks kirjutab üks naine: «Sa teed teistele naistele liiga ja arvad endast liiga palju. Sa oled vastik!» Maria kodulehelt võib leida kommentaari: «Ma loodan, et sa mõistad, et mõned inimesed pole niisama solvunud, nad said sinu piltide pärast tõesti haiget.»

«Esiteks, paljudel on pärast laste saamist venitusarmid ja neid on palju!» vihastab kolmas. «Mul on kaks last ja venitusarme on nii palju, et need katavad kogu kõhu. Teiseks, ma olen tubli jooksja, käin iga päev jooksmas. Kas ma näen ka välja nagu jooksja? Ei. Need, kes mind ei tunne, ei usugi seda, et ma jooksen maratone. Sinusugused inimesed, kes postitavad Facebooki selliseid pilte, ajavad minusuguseid nutma, sest ma tean, et ilma ilukirurgiata ei saa ma mitte iial sellist keha nagu sul. Nii et mis on minu vabandus? Mul pole nii häid geene kui sul.»

Proua Kang on vastukajast üllatunud ja kinnitab, et tema eesmärgiks polnud kedagi ärritada. Vastupidi, ta arvas, et teised tunnevad end siis paremini. «Ma ei hakka lähemalt selgitama, et mu geenid pole parimad, mul oli toitumishäire, ma töötan täiskohaga, mul pole lapsehoidjat ja ma pole loomult sale. Ma ei hakka mainimagi seda, et raseduse ajal oli mul suur isu šokolaadi ja jäätise järele ning ma tõin rasedust vabanduseks, et mitte trenni teha. Aga ma ütlen, et kuidas keegi seda pilti tõlgendab, on tema enda teha.»

Marial on enda sõnul samuti venitusarmid, kuid need innustavad teda veelgi rohkem trenni tegema. Nõnda treenibki ta kuuel päeval nädalas 30-60 minutit.

Pilti kirjaga «Mis on sinu vabandus?» on Facebookis vaadatud aasta ajaga rohkem kui 16 miljonit korda. Pärast seda, kui Maria märkas negatiivsete kommentaaride ülekaalu, lisas ta pildi juurde vabanduse: «Ma tahtsin teisi inspireerida ja öelda, et ka laste kõrvalt leiab aega treenimiseks. Kui mina saan sellega hakkama, saate ka teie.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles