Viis märki, et sa polegi nii tark, kui arvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võid arvata, et oled üsna arukas ja sinu tutvusringkonnas pole sulle ses vallas palju vastaseid. Kui teed oma silmad lahti, hakkad isegi ehk tajuma märke, mis viitavad, et oled eksiteel.

Võib-olla sa polegi nii nutikas, kui arvad. Siin on viis märki, mis võivad seda tõestada. Pane tähele, kas mõni neist märkidest kehtib ka sinu puhul, et saaksid vajadusel oma suhtumist muuta ja edasi areneda, kirjutab fitnea.com.

Sa pole erialaselt edukas

Arvamused on oma loomult subjektiivsed, nagu ka ilu on vaataja silmades. Seevastu on numbrid palgalipikul palju objektiivsemad ja nende vastu on raskem vaielda. Haritud inimesed peavad sageli oma mõistust edukuse mõõdupuuks. Kui sa oled 35-aastane ja pead end väga targaks, ent sellele vaatamata elad veel vanemate juures, siis on see selge märk, et sa polegi nii nutikas, kui arvanud oled. Mõned teised leiavad lahendusi, mitte vabandusi!

Oled alati konflikti keskmes

Tõeliselt targad inimesed ei kuluta iga vaba hetke tülitsemisele ja vaidlemisele. Kui sa pead iga hinna eest tõestama teistele, et just sinul on õigus, ja sa teed seda kaastöötajate, sõprade ja pere arvelt, näitab see ebakindlust, mida väga intelligentsetel inimestel enamasti pole. See on teistele selge märk, et sa pole nii tark, kui ise arvad. Väldi mõttetuid konflikte ja pane tähele, et säästad palju energiat, mida võiksid suunata mujale – tulemuslikku käitumisse ja positiivsetesse projektidesse. Vat see on märk, et arened!

Sul on kogu aeg liiga kiire

Kas pead iga päev kellagagi võidu jooksma, rutates ühe kriisi juurest teise juurde? Aja ja energia juhtimine on väärtuslik oskus, mille saavad nutikad inimesed kähku selgeks. See aitab elust maksimumi võtta, vähendada stressi ja edestada konkurente. Küsi endalt, et kui sa oled nii tark, siis miks jooksed pidevalt ringi nagu peata kana? Kahtlemata tuleb kõigil aeg-ajalt ette, et tuleb teha ületunde ja eraelust tuleb veidi aega tööle näpistada. Aga kui see on pidev paine, siis ei pruugi sa olla nii tark, kui arvad. Targad inimesed teavad, et nii ei saa elada ja nõnda ei saa keegi ka end maksimaalselt rakendada.

Räägid rohkem, kui kuulad

Millele sa mõtled siis, kui oled kellegi seltskonnas, kes ei anna teistele kunagi sõna? Kas sulle ei meenu skeemitajad, alatud müügimehed ja tuulepead? Kahtlemata ei vormu su silme ette kujutist väga targast inimesest, kes teab, kui oluline on teisi tähele panna ja neid kuulata. Kumba kategooriasse sa ise kuulud, kas oled aktiivne kuulaja või lobamokk? Vastus võib aimu anda, kui arukas sa tegelikult oled.

Su lugemisharjumused ei paku pinget

Kui hakata kokku võtma, millised omadused iseloomustavad väga arukaid inimesi, siis on kahtlemata üheks nendest harjumus palju lugeda. Seejuures loeb tark inimene seda, mis sunnib analüüsima ja mõtlema. Ta ei ole nautleja, kes loeb vaid meelelahutuseks. Lugemine on enesearenduseks hädavajalik abivahend ja tark inimene seda ei väldi. Kui pead end arukaks, ent veedad suurema osa vabast ajast teleri ees, siis oleks aeg oma harjumusi muuta. Keerukamate tekstide lugemine on oluline intellekti avardamiseks ja mõtlemisvõime arendamiseks. Kui see saab igaõhtuseks harjumuseks, võid end juba aasta pärast tulemusi nähes tänada, et selle sammu ette võtsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles