Milliseid asju varjavad naised meeste eest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mis on imelikum partnerist, kel on minevik? Partner, kel pole minevikku. Meil kõigil on oma pagas isiklike läbielamiste, eelnevate suhete ja kogemuste näol. Aga kas kõike peaks partneriga jagama?

Lauljanna ja näitlejanna Dinah Shore on targasti öelnud: «Mured on osa elust ja kui sa otsustad neid mitte jagada, siis ei anna sa end armastavale inimesele võimalust end piisavalt armastada.» See kehtib igasuguste murede kohta, nii oleviku kui mineviku murede kohta.

YourTango uuris oma naislugejatelt, millised on nende suurimad luukered kapis. Loe, millised olid naiste vastused.

  • «Ma olen 32-aastane ja olen maganud vaid kahe mehega.» (Sarah)
  • «Kui ma olin 17, diagnoositi mul depressioon ja ärevushäire.» (Jane)
  • «Olen noor lesk. Mu abikaasa suri autoavariis, kui olin 30-aastane.» (Mary)
  • «Olen igas suhtes partnerit petnud.» (Mackenzie)
  • «Ma pole võimeline lapsi saama.» (Lia)
  • «Ma olen olnud avatud suhtes... Ega taha seda enam kunagi uuesti kogeda.» (Shayla)
  • «Kaotasin viimaste aastate jooksul kaalust umbes 35 kilogrammi. Näen riietes kaunis välja, aga muutun väga häbelikuks, kui pean end alasti võtma, sest kardan, et mu nahk lotendab.» (Stephanie)

Nüüd, kui luukered on paljastatud, annavad YourTango eksperdid nõu, kuidas üht või teist asja partnerile rääkida.

Ära räägi isiklikke asju esimesel kohtingul. YT ekspert Abby Rodman ütles, et suured saladused ei toimi suhetes, need tekitavad vaid seinu ja tühja ruumi partnerite vahele. Puudub kindel reegel, millal partnerile üht või teist asja avaldada, peaksid ootamatuid üllatusi vältima, eriti kui need võivad partnerile haiget teha. Aga isiklikke asju ei tasuks siiski kõige esimesel kohtingul jagada.

Kõiki saladusi ei pea jagama. Hea uudis on see, et sa pole kohustatud kõiki saladusi partneriga jagama. Rodmani sõnul ei eeldagi suhtes olevad inimesed, et partner nendega täiesti aus on. «Luukered kapis on saladused ja mõnikord on parem need rahule jätta,» lausus Rodman. Ent see, kui näitad end haavatavana ja usaldad teist inimest, muudab teie suhte tugevamaks. Rodman soovitab enne saladuse jagamist endalt järgmisi asju küsida:

  1. Mis eesmärgil ma selle saladuse partnerile avaldan?
  2. Kas mu suhte kvaliteet/pikkus sõltub sellest, mida ma avaldada kavatsen?
  3. Kas ma võin kindel olla, et partner vastab mu avameelsusele austuse ja armastusega?
  4. Kas selle saladuse paljastamisega teen rohkem halba kui head?

Ole valmis jagama. Saladuste väljarääkimine ei tohiks toimuda spontaanselt, kõigi asjasse pühendatute jaoks on lihtsam, kui sa mõtled läbi, mida ja kuidas öelda tahad. Tasuks kaaluda ka seda, kuidas partner võib reageerida. Rodman soovitab sellest rääkida mõne lähedase sõbra või terapeudiga, et saaksid välja mõelda, kuidas oleks kõige parem asjale läheneda. Kõige olulisem on suhtes meeles pidada, et teise tunnetesse tuleks suhtuda austusega.

Pea meeles: see on test. Enda avamine ja saladuste rääkimine on raske, kuid samas kaasneb sellega ka oluline autasu - sa saad teada, et oled õige inimesega koos. Jälgi, kuidas su partner su avaldusele reageerib. Võib-olla muutub tema suhtumine sinusse oluliselt paremaks, kui ta näeb, et sa usaldad teda. Tähtis on, et tunneksid, et partner aktsepteerib sinu mineviku juhtumeid, mitte ei mõista sind hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles