Kolm toitu, mis tõstavad tuju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaaviar ehk soolatud kalamari
Kaaviar ehk soolatud kalamari Foto: SCANPIX

Mis sinu tuju paremaks muudab? Ilus ilm, head uudised, kingitused...? Briti teadlased lisasid sellesse nimekirja ka toidu. Milline toit sind õnnelikuks teeb?

Esimesele kohale õnnelikuks tegevate toitude nimekirjas tõusid friikartulid. Eksperdid selgitasid, et see rasvane söök tõusis esimeseks, sest friikartuleid seostatakse puhkamise ja lõõgastumisega, kirjutab Genius Beauty.

Teisele kohale panid teadlased maiustused: piimašokolaad, küpsised, koogid ja pagaritooted. Need toidud tõstavad serotoniini, õnnehormooni, taset ning võitlevad halva tuju ja melanhooliaga.

Kolmanda õnnelikuks tegeva toiduainena nimetati kaaviari. Nii punane kui must kaaviar tekitavad häid tundeid, mida seostatakse jõukusega.

Itaalia teadlane Luca Passamonti ütles, et «õnnelik dieet» hõlmab lisaks munadele ja šokolaadile ka näiteks piima, juustu, linnuliha, sealiha, loomaliha ja pähkleid.

Piisab sellest, kui iga päev neid õnnelikuks tegevaid toiduaineid 350 grammi tarbida, et positiivset hoiakut säilitada. Kuid ära ühegi toiduainega liiale mine, vastasel juhul su figuur kannatab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles