Tiina Tiitus: seksuaalsusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meie sees on vägi, mis paneb liikuma mäed, toob maa peale tähed ja kuu. See on jõud, mis teeb kõikvõimsaks. See on magus ja suur, pehme ja soe, ilus ja võimas, leebe ja lubav, mänglev ja õnnelik. See on seksuaalsus, eluenergia, kirjutab Tiina Tiitus Alkeemias.

Seksuaalenergia on osa sellest, kes me tegelikult oleme. Oleme sündinud impulssidega, mille sooviks on säilitada arusaama iseendast ja järjepidevust meile mõistetavast elust selles reaalsuses. Seksuaalenergia kannab meie sisemist soovi olla olemas, kasvada ja areneda. Soov olla olemas füüsilises maailmas tagab meie liigi säilimise. Füüsilise eluvormi loomine on üks algsemaid loomingu väljendumisi universumis. Seksuaalenergia allasurumine oleks oma loovuse allasurumine.

Meie kehad oskavad luua uusi. Kuid see on üks väike osa seksuaalenergia olemusest. Kui me mõtleksime seksides ainult järglaste saamisele, siis oleks see tegevus ammu lõpetatud ja inimkonda poleks enam olemas. Seks võib pakkuda suurt naudingut. Sellepärast me januneme selle energia järele.

Seksuaalenergia on meis kõigis olemas, aga kahekesi seda jagades tekib ühendatud reaalsus, see on armastuse füüsiline väljendus. Seksuaalakt võib olla lihtsalt meeldiv kogemus, ebameeldiv kogemus, kannatus või jumalik harmooniline ekstaatiline ühendus, kui me lubame sel juhtuda.

Kuigi paljudele võib see tunduda uskumatuna, valime me ise enne sündimist omale soo ja otsustame, mil viisil me tahame oma seksuaalsust kogeda. Armastus ei ole automaatselt seksiga seotud, me ise otsustame, millisesse suhtesse me lubame sellel tasandil siseneda. Tõmme teise inimese suunas on sisemine soov ühinemiseks, sest siin reaalsuses kogeme me teist inimest endast eraldiseisvana.

Seks on mees- ja naisenergiate ühine maine tants. Kuid see on enamat, kui pelgalt füüsiline akt. Orgasm võib olla kehaväline, vaimne kogemus. Läbi selle õpime armastama maist elu. Füüsiline maailm on püha ja võimas, see pole vaimsest maailmast madalam ega halvem. Seksuaalsus on sillaks hinge ja mateeria vahel.

Keha tunneb seksuaalset kirge. Ta otsib oma ihadele rahuldust, see on rõõmu ja naudingu puhas allikas. Kirg on igas kehas spontaanselt olemas. Kuid keha ei saa ise valida, mil moel ta oma seksuaalsust väljendab. Keha on süütu. Inimene vastutab oma keha eest, keha vajab juhtimist.

Et kogeda seksuaalenergiat kõige armastavamal moel, lase südamel seksuaalenergiat juhtida. Südames on ühendus intuitsiooni, sisemise tarkuse ja kaastunde vahel. Kui seksuaalpartnerite südamed on avatud, tekib usaldus ja turvatunne. Pole vaja varjata emotsioone ega vana valu.

Kerge on partnerit aktsepteerida just sellisena, nagu ta hetkel on. Südame ja seksuaalenergia ühinemisel on tervendav jõud meie kehale ja emotsioonidele. Sellepärast nii paljud igatsevad, et seksuaalne ühinemine toimuks tingimusteta armastuses.

Meid juhivad iganenud arusaamad seksuaalsusest

Seksuaalsust on praeguses maailmakorralduses väga raske väljendada spontaanselt, sest see on veel piiratud paljude hirmude ja pingetega. Meie hakkamasaamine suhtes ja edu ühiskonnas on seotud seksiga rohkem, kui me endale esmapilgul aru anname. Häbi, truudus, petmine, reetmine…

Ajalooliselt ja kultuuriliselt on välja kujunenud arusaamad, mis reguleerivad seksuaalsust. Meile öeldakse, mis on õige, mis vale, mida tohib, mida ei tohi või mis on austusväärne ja mis häbiväärne. Muidugi on see väga kaugel loomulikust seksuaalsuse väljendamisest.

Võib tunduda, et tänapäeval ühiskondlik moraal enam ei tungi meie magamistubadesse, aga ta on seal olnud aastasadu ja kontrollinud hirmu ja häbistamise hinnaga meie intiimsuhteid ja ühte suurimat loovat väge meie sees. Tulemuseks on see, et seksuaalsest mõnust ja naudingust on saanud patt. Jällegi arvavad paljud, et neid see ei puuduta. Kuid see puudutab väga sügavalt, sest oleme kasvanud kristlike mõjutustega ühiskonnas ja kanname seeläbi kaasas ka oma eelnevate põlvkondade hirmusid ja häbisid.

Neid arusaamu patust antakse meile edasi nii, et me ei tajugi seda. Kuna need on väga sügaval, siis arvame, et neid pole, kuid need tulevad pinnale kõige siiramates olukordades. Näiteks meil on raske olla partneriga intiimselt lähedane või kardame pühenduda. Kui proovime olla täiesti ausad, siis saame aru, et midagi sügaval hinges kriibib, aga ei saa aru, mis see on. See on hirm teha valesti, hirm olla räpane, teha pattu…

Partnerid alati väärivad teineteist, üksteist. Nad peegeldavad vastastikku täpselt seda, mis on nende uskumused. Kui kellelgi õnnestub peres, tööl või tutvusringkonnas soovitud maski hoida, siis intiimsuhetes ei ole trikitamine võimalik. Seksis saame kogeda otseselt oma energia peegeldusi.

Kui inimese soov lähedust kogeda on kantud valust, seotud hirmu, häbi ja puudumisega, siis tuleb ka vastav kogemus. Näiteks kui naine tunneb, et ta on väärtusetu ja kole, siis tunneb ta pärast seksuaalakti sedasama, aga võimendatult. Tihti kogeb ta selles olukorras ka üksindust, eraldatust, vägivalda ja alandust.

Kui soov intiimsuse järele on kantud rõõmust, siis tuleb ka vastav kogemus. Kui inimene austab oma partnerit ja soovib kogeda siirast ühinemist, on tulemuseks rõõm, mitte kahetsus. Kui soovid kogeda head seksuaalsuhet, on sul endal vaja ette kujutada, mis tunne see oleks. Alles siis saab see juhtuda ka reaalsuses. On vaja üles leida kõik segavad emotsioonid, uskumused, tunded ja mõtted, mis on seotud seksuaalse naudinguga ja pöörata tähelepanu sellele, mida sa tegelikult tahaksid kogeda.

Kui kaks inimest on armastaval viisil seksuaalselt ühinenud, tantsivad kõik energiad nende kehades ja meeltes. Kui seksuaalühtes on osaletud keha, hinge ja mõistusega, siis toob see rahu ja rõõmu. See on vaimse ja maise koosloomine, ülim nauding.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles